Vi åkte till Oskarhamn med typ inga nollor i bagaget på riktigt länge och väldigt många disk, tror att jag hade 9 stycken på raken 😕 . Vi kom hem med våra två första SM-pinnar för 2010 så det var verkligen ett fall framåt 🙂 .

Första nollan blev i första klassen, hoppklass. Loppet kändes verkligen blää när jag kom ut från banan, jag handlade bitvis passivt och Tux var ute och dalade både här och där. Jag tror att orsaken till min passivitet var att jag blev irriterad över hans sväng två till tre (detta eviga tema ) och sedan störde det mig så jag var ofokuserad. Lite senare så var jag lite mer nöjd, kändes rätt skönt att ha brutit trenden med diskningar. Vi blev 5:a . I agilityklassen trampade Tux tyvärr utanför gungan med ena tassen, tappade balansen och han valde kliva av men eftersom jag tog om den så blev vi diskade.

Söndagens hopplopp blev också disk och den disken stavas mitt generalfel nummer ett, tålamod. Patience, patience, patience, tror jag har betalt många tusenlappar och fått höra detta typ en miljon gånger av en viss engelsman. Jag påbörjade handlingen av nästa hinder innan Tux var klar med hindret innan och vips satt han i fel tunnelingång, helt onödigt. Agilityloppet  på söndagen nollade vi och kom 3:a. Loppet är rätt bra, såg nu på videon att Tux inte svänger så bra 2-3 ( 👿 ) fast det la jag inte märke till när jag sprang eller så glömde jag det för jag halkade  en stund efter det och hade jordens problem att hålla mig kvar på benen. Mest nöjd är jag med att jag bet mig i tungan och inte släppte iväg honom på kontakfälten innan han mötte kriterie, på A:et var det riktigt svårt faktiskt (viljornas kamp i mitt huvud). Tyvärr tar han lite många steg när han skall stanna i 2+2 på A-hindret, han är inte direkt långsam men han lägger in ett par extra steg.

Jag hade många funderingar kring handling och valpar med mig till Oskarshamn. Vet inte om jag blev så mycket klokare men ändå kul att prata med folk. När det gäller handlingen så gick vi en skoj och inspirerande kurs för Jaakko (och Janita på ett hörn) men det får bli ett eget inlägg någon dag när jag har tid. 😉

Kul var det att se Åsa och Alve på eller kanske vid sidan av agilitybanan 🙂 .

7 svar

  1. Gratulerer Mette, herlig jobbet! Fins det film på løpene? Hadde vært så kult å se, for du beskriver så bra hva du er nøyd med og ikke.

  2. Kul att se er också, och att ÄNTLIGEN få vara på en tävling igen. Liiiite av agilityabstinensen stillades åtminstone! Åter igen, stort tack för presenten!

  3. Grattis! Verkligen roligt att ni nu är “på banan” igen efter den lilla svackan! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.