Har suttit i telefonmöten och suttit och väntat på databaser som har tagit tid på sig. Jag fick för mig att göra en knäpp grej för att fördriva tiden och den skall tas med en nypa salt. Jag började kolla på slumpmässigt valda tävlingar med klass 3 från 2009 och 2010. Därifrån förde jag ned i vilken storlek de 5 snabbaste hundarna tillhörde. Jag skrev även vilken storlek som var snabbast. Jag kollade enbart klass 3, felfria ekipage samt resultat där samma banlängd var noterad. Jag hann med att notera 82 klasser, lika många agility som hopp.

Felmarginalen är förstås stor för jag har ingen aning om domarna har ändrat på banan och en massa andra felkällor. Hur som helst är kommer lite siffror:

Snabbast tid

Large 81, 5 %

Medium 10 %

Small 6 %

Lika tid small och large 2,5 %

Av de 405 topp 5-tiderna  som jag kollade hade

Large 67,5 %

Medium 15 %

Small 17, 5 %

4 svar

  1. Nåja, även om felmarginalen skulle vara stor så visar ju din statistik att det är märkligt att referenstiderna väldigt ofta är desamma i storleksklasserna.

  2. Jo det är en befogad tanke och inte bara det för antalet individer i small och medium som har plockat dom där snabbastetiderna är FÅ. Det är samma ekipage om och om igen. Medan antalet largehundar som presterat snabbaste tiden är rätt många.

  3. Mmm, jag har nog haft samma tanke, även om jag aldrig kollat nån statistik såhär… Jag funderar alltid kring referenstiden när jag dömer och ofta får small en extra sekund och large en sekund mindre. Beror på hur banan ser ut åxå. Men jag vet ju att min egen smallhund aldrig kan tävla med en större hund på en rakare bana… Hon kan göra riktigt bra lopp o få tidsfel, en större hund kan göra ett halvbra lopp o klara tiden…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.