Helgen spenderades i danska Hilleröd med agilitytävlingar för Tux del. Ingen direkt agilitylycka denna helgen, dock var vissa delar bättre än förra helgen, andra var sämre (läs kontaktfälten). På lördagen följde sambo Robert med 🙂 , vi hann till och med att åka in en sväng till byn för att käka lunch och handla öl. Trevlig omväxling!

Vi gjorde en del riktigt bra lopp men de innehöll även fem fel, rivning och uppfartsfel. Vi lyckades bara nolla ett lopp i helgen, öppen hoppklass där vi blev 4:a, det var ett lopp som jag var ‘mindre nöjd’ med då vi fick ett par vida svängar. Det som var sämst denna helgen var att herr Tux gick bärsärk på kontaktfälten, helt ur kontroll :evil:. Jag har haft på känn att jag har byggt upp ett bereonde av att jag bromsar in eller kollar på honom extra mycket när han förväntas stanna och att det är så fick jag verkligen kvitto på denna helgen. När jag sprang såsom jag vill kunna springa och såsom jag springer på träning så tyckte Tux det var ett tydligt tecken på att det var han som beslutade vad man skulle hitta på.

Jag tror att en del av problemet ligger i att hålla länge på kontaktfälten, det blir inte så naturligt för mig som handler och kanske även rätt frustrerande för en hund som gillar att springa. Det är vilket fall ingen belöning att få stå en kvart för Tux, så mycket vet jag! För min och Tux del så är hålla länge enbart en fråga om att dämpa förväntningarna, inte så mycket en fråga om att han skall möta kriterierna. Det skulle han kunna göra även om jag släppte fortare. Jag tror faktiskt att jag skall våga att släppa ganska fort när han möter kriterie men var ytterligt petig med att han faktiskt möter kriterie (verkligen ta en funderare på vad som är ok och vad som inte är ok) och enbart någon gång ibland hålla lite längre för att känna att han verkligen lyssnar. Det blir lite tvärtom mot vad jag har gjort nu 😕 .   Hur som helst är lite frustrerad över vår situation då jag faktiskt försökt vara rätt duktig…men agility är kul 🙂 :

5 svar

 1. Spännande att du spånar vidare på det här med att hålla länge på fälten. Ser fram emot att få läsa mer om detta!

  Efter min egen totala kontaktfältskatastrof i helgen är jag helt inne på att det är kriterierna för vad som är ok position och inte förmågan att stå kvar (även om också den saknas…) som är Rallys problem. Funderar dock på om jag ska lägga på längre tider också, men då enbart göra det i kombination med olika former av omvänt lockande och störningar, just för att få in “stå kvar till frikommando” och undvika kopplingar till min egen rörelse. Planerar du att ta bort de långa tiderna helt?

 2. Intressant! Tänkte på det när jag arbetade med atrgeten igår, jag har svårt att se att jag vill ha kvar Ozz när det är så mycket mer belönande för henne att rusa (ja som ram-träningen) så det blev liksom en mix av lock/stadga/springa/ram… not a good combination… Hör gärna mer om detta! 😀

 3. Å vad skoj med Danmarkstävling, det var länge sen sist… Kan du inte hojta till när ni ska iväg nästa gång, hade varit skoj att hänga på! 🙂

  Klurigt med kriterier…

 4. Har ju från början tränat Smack på att stå 2+2 på kontaktfälten men upplever att jag skapat konflikt p g a tiden (Smack diggar inte alls att stå där – han vill ösa på;) – sådan far … sådan son). Ska nu försöka träna om just på rätt kriterie men snabbt släpp.

  Låter superskoj att åka till Danmark och tävla

  Ha det gott
  Hälsningar
  Maria med Smack och Tashi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.