För någon vecka sedan fick jag för mig att jag skulle börja ge mina hundar glukosamin under en period, helt utan anledning egentligen. Tänkte att det bara kunde vara bra att ge. När jag kom till butiken blev jag lite frustrerad för de hade absolut ingen koll på de olika preparaten. Jag hade för mig att det finns en typ av glukosamin som är ‘sämre’ och en som är bättre men kunde just där och då inte komma på vilken. Dessutom är alla glukosaminpreparat dyra och vissa riktigt jäkla snordyra. Just det där att vissa är snordyra och andra i förhållande till de första är riktigt billiga gjorde mig ännu mer osäker. Man vill ju liksom köpa prima vara 🙂 . Tillslut köpte jag ett preparat i mellanviktsprisklassen 😉 och kände mig lurad när jag körde hem 😀 . Det enda jag kunde tänka var hur korkad och lättlurad man är som pjoskig hundägare…

När jag kom hem så googlade jag och det var väl lite motstridiga uppgifter men jag hittade en artikel av en veterinär i Clean Run. I artikeln kunde man läsa att båda typerna av glukosamin fungerar bra på hund men glukosamin (HCL) är att föredra. Det är helt enkelt så att man får mer glukosamin för pengarna om man använder glukosamin (HCL).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.