Tänkte jag skulle försöka få mina två projektplaner till A3:an på pränt till helgen så jag har lite tid att justera saker innan de definitivt skall in. Vippen är det jag funderat på mest. Jag har jobbat mycket med vippen tidigare och den är bättre än vad den har varit men som sagt en bit från drömmålet. Jag känner att jag behöver göra något annorlunda mot tidigare försök att förbättra den, för som sagt vi har inte riktigt uppnått önskat resultat och han faller gärna tillbaka när jag slutar träna.

Att bara belöna framåt fungerar inte helt och hållet, ibland kan det faktiskt nästan få motsatt effekt – han blir smygig. Jag tror att jag måste lägga till något som gör det viktigt och roligt att komma över/upp till kanten av vippen. Jag tänker att Tux tycker att få vippen att smälla ned, stå och vänta är en lång och ganska tråkig transportsträcka till det han gillar mest eller åtminstone mer – springa. Det finns inte mycket som triggar honom att springa hela vägen ut eller hänga över kanten, då han ändå bara måste stå där och vänta.

Jag funderar på att lägga in nosduttar i vår vippträning. Tänker att det blir mer belönande för honom att stå i 2+2, inte bara en väntan på att få höra släppkommandot men också att det kanske gör honom mer medveten om vart han skall, mer triggad att komma nära kanten. Igår när jag tränade nosdutt var han helt galen, han hängde verkligen över soffkanten för att få dutta så där var ju i princip det beteende jag vill ha på vippen. Idag hade vi lite mer frustration, vet inte varför. Tänkte inte lägga ned en hel vetenskap på att få fina duttar utan ffa försöka bygga högt värde. Vi har en hyffsad duttgrundkunskap men behöver generalisering och troligen ännu mer värde i duttandet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.