Another windy day at Oxie BK…pinnarna flög hit och dit, meningen var att jag skulle springa övningen nedan och ta tid på lite olika alternativ. Fick dock dela den för pinnarna låg inte uppe. Blåshålet nummer ett = Oxie BK…  Hinder 2 till 5 var en sekvens som påminner om hoppklassen på Malmö Int. Om jag tittade tillbaka på hur det gick så förlorade Tux och jag mest tid när han skulle in i tunneln. Då valde jag att springa ifrån i slalom och så bromsade jag in vid fyran, rosa gubbe. Jag tyckte inte Tux svarade så bra på inbromsningen. Flera valde att göra framförbyte, grön gubbe, så jag tänkte att jag kunde ju ta tid och testa vad som faktiskt var bäst för oss.

Sekvensen 6 till 9 är från en bana vi tränade på i fredags. Av någon anledning så kändes det bättre och snabbare när jag tog den längre vägen med Tux fast då hade jag ingen klocka.

decisionmaking1

I sekvensen två till fem fick jag alla gånger utom en snabbast tid när jag valde samma handling som på Malmö Int, dvs stanna vid fyran och göra en threadle. En skillnad mot mässan var att han bromsade ordentligt, så vägen in i tunneln var avsevärt mycket bättre. Det kan ju vara det att det var halt på mattan. I det andra alternativet, fast jag hade gott om tid så var det rätt svårt att inte vara i vägen om jag gjorde framförbyte, det blev lite shapning av linjen som kanske kostade tid? Hur som helst så kanske jag kan dra slutsatsen att det förmodligen inte var mitt handlingsval som gjorde att vägen blev sisådär i Malmö.

Normalt, när jag väljer håll på hinder så använder jag de regler som Greg har satt upp (eller vem det nu är som har kommit på dom, han har vilket fall gett ut en DVD med dom).  Generellt tycker jag de är riktigt jäkla bra för att få snabbaste vägen men det skadar inte att kolla upp då och då, detta var ett sådant fall. Det som kändes bättre på träningen, dvs den längre vägen var konstant långsammare… Även när jag fick en sunkig sväng åt vänster över åtta och jämförde det med snäv högersväng över 8 så var vänster alternativet snabbare. Förutom längdskillnaden så här har nog den brantare svängen i tunneln mer betydelse än vad jag trodde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.