Detta innehåll är lösenordsskyddat. För att se det, ange ditt lösenord nedan:

3 svar

  1. Jätteintressant att läsa.

    Jag har en gemensam nämnare till för VM, NM och Crufts. De går på ett underlag där DU är mycket snabbare än vad du brukar vara. Det kanske gör att du hamnar på ett annat ställe än du hade gjort på gräs, en position där du på gräs redan hade kunnat släppa Tux för att han redan påbörjat hindret. Men eftersom det är hårt underlag och du springer aningens snabbare än på gräs så hamnar ni i osynk.

    Så har iaf jag upplevt det när vi tävlat på hårt golv (nu gör vi ju inte det längre men ändå…)

    Vore intressant att höra vad CAG har tänkt sig för möjliga scenarior för att välja bort någon som kvalat till landslaget? För något måste ju ha tänkts eftersom möjligheten finns.

  2. Tack Åsa, det är helt sant. Eftersom jag reste med Peter Crone passade jag på att fråga honom lite om han upplevde det som skillnad att träna på halt underlag (halt för hundarna) kontra mot att bara tävla på det. Alltså om hunden blev duktigare och han sa att det var STOR skillnad. Jag har haft en teori om att det just är så, att både hunden lär sig att hantera mattan och att föraren lär sig att anpassa handlingen. Så därför har jag bestämt att om jag kommer med på något större mästerskap på matta igen så skall jag lägga ned pengarna på att få träna så att vi får anpassa oss.

    Sen kanske jag skall göra en sak tydligare, jag tänker kanske inte att gudrun är ute efter mig specifikt mer att jag bekräftar deras teorier. Som jag har skrivit innan så får hon stå lite för den negativa sidan. Det kanske inte är helt korrekt men det gör det enklare för mig, ffa så här i text.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.