Vi kom till England ganska sent torsdagkväll, på fredag åkte till vi Crufts för att kolla. Ingen av hade ju varit där innan så det fanns verkligen en hel del att kika på. Det är så svårt att beskriva hur stort något är. Men Crufts är stort, det är 5 stora hallar som är fulla av försäljare, utställningsringar och lite annat smått och gott. Utöver det är det stora arenan där det får plats dryga 9000 tror jag. Detta är en del av hall 1, utöver detta så fanns det alltså utställningsringar, restauranger mm i denna hallen, sen fem till sådana hallar.

P1010022

På fredagen hann jag kika på lite agility. Den enda som jag la märke till var egentligen Lucy Osborne med BCn Ben Bombastic Mr Fantastic som sen även skulle tävla i den internationella tävlingen. Det var mest att hunden såg mycket genomtränad ut, att hennes handling var rätt annorlunda då hon körde mycket på verbala kommandon.

Precis som förra året så blev jag helt fascinerad av flyball, kan liksom inte fatta varför denna gren inte finns i någon nämvärd utsträckning i Sverige. Den borde passa många, den har fart och fläkt som agility men det är lättare att träna och den kräver ingen direkt fysik av föraren. Utöver detta så är den social genom att man tävlar och tränar  i lag.

Det var inte så mycket folk på fredagen så då kunde man ha med hundarna runt när man shoppade. På lördagen var riktigt fullt och bara plågsamt för hunden att bli medsläpad. Det som var konstigt var att trots att det var så mycket folk så var det inga köer in. Eller det var kanske inte så konstigt för det visade sig att de kollade inte hundens papper och det var inte heller någon veterinärkontroll.

P1010025

De sålde B & J precis där vi hade hundarna….Tur att det inte brukar vara så på svenska tävlingar, tror inte att det hade varit hälsosamt för hon med dålig karaktär 😉 .

På lördagen var det förutom den internationella agilityn även en internationell freestyletävling. Nu är jag inte helt insatt i freestylen men jösses vad imponerade jag var. Det var så många duktiga i denna tävling, ettan till trean var i mina ögon väldigt imponerande. De flesta tävlande finns på tuben för den som är intresserad, här är vilket fall ettan från Tjeckien:

När det gäller den internationella agilityn så har jag bara hittat filmer från det första kvalet.

4 svar

  1. Arenan på Crufts är verkligen speciell. VM-arenorna kommer inte riktigt i närheten när det gäller stämning och atmosfär.

  2. Duktiga ni!
    Det går ju inte ens att föreställa sig så stort…
    Freestyle-vinnaren är fantastiskt duktig!
    Ses på lördag!

  3. jag har verkligen letat efter flyballkurser i sverige men inte hittat några! så nu har jag ist bestämt mig för att släpa fram klubbens gamla flyballutrustning och lära oss själva ist!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.