P1 har så många bra program, allmänbildning bara ett knapptryck iväg. Lyssnade på Matens Pris igår och det är bara fruktansvärt. Alltså jag tycker att det är sjukt att vår välfärd sker på bekostnad av andra människors liv. Det är sjukt att vi som har mest pengar i världen inte skall betala vad det kostar att producera medicin, mat eller vad det nu är. Det är sjukt att folk dör för att vi skall få billiga huvudvärkstabletter eller som i detta fallet få billig mjölk (samt kött).

Det är inte bara sjukt, jag tycker det är fräckt också. Jag tycker att matindustrin borde ta och kamma till sig ordentligt. Jag känner mig lurad, jag vill inte behöva läsa, analysera mm mm för att kunna vara en vettig konsument. Att konsumera etiskt och miljömässigt idag är för eliten, för den som har tid och resurser att sätta sig in i otroligt många frågor. Ska man verkligen behöva det? Skriker efter producentansvar!!! 🙁