P1 har så många bra program, allmänbildning bara ett knapptryck iväg. Lyssnade på Matens Pris igår och det är bara fruktansvärt. Alltså jag tycker att det är sjukt att vår välfärd sker på bekostnad av andra människors liv. Det är sjukt att vi som har mest pengar i världen inte skall betala vad det kostar att producera medicin, mat eller vad det nu är. Det är sjukt att folk dör för att vi skall få billiga huvudvärkstabletter eller som i detta fallet få billig mjölk (samt kött).

Det är inte bara sjukt, jag tycker det är fräckt också. Jag tycker att matindustrin borde ta och kamma till sig ordentligt. Jag känner mig lurad, jag vill inte behöva läsa, analysera mm mm för att kunna vara en vettig konsument. Att konsumera etiskt och miljömässigt idag är för eliten, för den som har tid och resurser att sätta sig in i otroligt många frågor. Ska man verkligen behöva det? Skriker efter producentansvar!!! 🙁

6 svar

  1. Känner detsamma. Man ska verkligen inte behöva spendera en massa tid för att vara på den säkra sidan och dubbelkolla allt man köper för att vara en vettig konsument. Utan det ska finnas klara tydliga märkningar på produkterna så man själv kan få göra ett aktivt val om man vill. Hörde dessutom en liten intervju med lantmännens ordförande och hon menade att anledningen till att de inte använder certifierat foder är för att konsumenterna inte efterfrågat det…. Gahh.. Har man ingen etik och moral som en så stor koncern som Lantmännen är.

  2. Jag är dock tveksam till konsumentval, folk väljer det som är billigast även om det inte bra för miljö, djur mm.

  3. Jo, men hade det funnits bättre märkning så hade säkert fler inte behövt att “leta” information om produkten och man hade kunnat göra ett mer aktivt val. Producentansvar blir likadant. De vill bara tjäna mer pengar och skyller på konsumenten utan och ta sitt ansvar. Vi konsumenter måste faktiskt också ta vårat ansvar anser jag, även om det inte alltid är så lätt.

  4. Jag tycker inte att problemet ska lösas med märkningar eller konsumentmakt. Det ska inte vara tillåtet att hålla på så. Punkt!

  5. Producentansvar behöver inte alls vara likadant, inte i mina ögon vilket fall. Jag ser det inte som något frivilligt utan som något som är reglerat. Smutsar man ned så betalar man, väljer man ‘smutsiga’ varor så får man också betala ett pris. Jag vill inte att folk skall dö för att jag skall kunna vräka i mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.