Som bekant för den som har läst här så är jag verkligen för agility för alla. Jag tror att man bygger en elit genom att ha en bredd. Jag tror inte att man bygger en elit och sedan liksom på köpet får en bredd. Jag ser heller ingen motsättning mellan bredd och elit, något som jag ofta läser i de debatter vi har haft om referenstider, storlekar mm. Det märkligaste argumentet är hur som helst att vi måste ha FCIs regler för att gå med i Riksidrottsförbundet, vart kommer det ifrån? Är det någon som vet om RI har sagt det? För mig låter så otroligt märkligt, när Ridsportförbundet bildades så var man tvungen att separera avel och sport, bara ett exempel. Om något, så känns det som vi borde gå UR FCI för att kunna vara med i RI. FCI representerar massor av saker som RI verkligen inte står för.

Tankar efter en annons från Clean Run:

UKI

2 svar

  1. Jag misstänker också att det första kravet från RF för att bjuda in agility vore att vi INTE följde FCIs regler.

    Gillar verkligen reglerna för UKI agility 😀

  2. Jag tror och hoppas att det där är framtidens agility.

    För att FCI:s regler till exempel inte tillåter annat än FCI-erkända raser att tävla officiellt, inte tillåter löptikar förutom på mästerskap, har åsikter om förarnas klädsel och ger arrangörer rätt att neka tävlande att delta utan anledning är väl ändå inget som vi i Sverige tycker känns som agility som hänger med i utvecklingen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.