Jag kände att det kanske inte var läge att säsongsdebutera på Crufts så därför anmälde jag till Vallenbäcks (DNK) inomhustävling. Jag har inte tävlat där på riktigt länge för mattan är hal och jag tyckte att det gjorde varken mig eller Tux någon rättvisa. Jag har tidigare åkt därifrån besviken och dessutom oroad för hunden (halkandet). Gårdagen blev faktiskt mycket bättre än jag hade hoppats 🙂 . Disk (fast riktigt  bra före och efter), 2:a plats och 3:e plats med endast någon/ra tiondel/ar från första platsen i båda loppen i bra sällskap. Vi har inte sprungit bana sedan december utan mer fokuserat på olika kombinationer. Det märktes nog att vi inte har haft så mycket banträning för min hjärna var liksom nöjd vid hinder 17 och jag fick påminna mig själv att det faktiskt är 3 hinder kvar i båda loppen med placering.

Det var verkligen skillnad mot tidigare år, istället för att springa på stället så fick bra vägar och jag kände att vi faktiskt kunde konkurrera (ja, det är ju rätt uppenbart när placerar sig). Mattan var samma som det brukar, kanske banorna var bättre lämpade för den hala mattan men jag undrar om inte  det mest avgörande var min handling. Tror jag stressade mindre och fokuserade mer på de uppgifter jag hade satt upp för mig själv 😉 🙂 . Det kändes som Tux hade mer klart för sig i god tid om vart han skulle och därmed kunde han anpassa sig bättre och därmed slirade han mindre. Hur som helst så får känslan gärna fortsätta resten av säsongen, skall bara utöka min mentala uthållighet så jag inte slår mig till ro innan vi har gått i mål.

Dagens kung var för övrigt Peter Crone som vann allt han ställde upp i!

Nu är det OS som gäller…. 😀

11 svar

  1. Åsa: Crufts är den 11-14 mars

    Jag har hört ryktas att det var riktigt bra kvalite på websändningarna därifrån förra året 😉

    Så den 13 mars när den internationella tävlingen går av stapeln så är det bara att ta fram flaggorna och bänka sig framför datorn och heja.

    http://www.dfscrufts.tv/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.