Japp, dessa ingredienser förgyllde gårdagskvällen.  Malmö falafel = sant ! 🙂

Fox-Susanne hade kommit på den eminenta idén att vi skulle gå en föreläsning med Tomas Fogdö. Jag tycker det var en bra föreläsning, helt i linje med hur jag skulle vilja utvecklas. Förläsningen hette ‘Att göra det omöjliga möjligt’ och handlade frågor som ‘Vad är det som krävs för att bli världens bästa i sitt gebit?’ och ‘Hur skapar vi mål och hur når vi dem?’.

Problemet med mental träning är att det låter så bra men är så jäkla svårt! Jag känner att det är så djupt rotat i min natur att vara på ett visst sätt att det typ blir en kapprustning mellan förnuft och känsla, total avsaknad av samarbete. 🙂 Okej, det där lät lätt schizofrent. För att ta ett exempel, när jag och Tux kvalade till VM så visste jag att förnuftsmässigt att jag hade kvalat, jag hade inte rånat någon annan på platsen. De hade samma chans som jag att ta sig dit och den här gången lyckades jag bättre än många andra. Men känslan var inte alls densamma och prioriteringsgången i min hjärna tycks vara att känslorna styr nästan hela tiden. En knapp där man kunde välja hjärnhalva hade varit på sin plats.

Kvällens roligaste var nog när han frågade publiken vad man lärde sig mest av; framgångar eller misstag?

😀

Det var verkligen en helt överlägsen majoritet som trodde man lärde sig mest av sina misstag, rätt intressant tycker jag. Hundtränaren i mig sa att man lär sig mest av framgångar och det var även det som Tomas sa.

4 svar

  1. Det sitter verkligen djupt rotat i den svenska folksjälen att “det är av sina misstag man lär sig”.

  2. Från all gammaldags pedagogik med skamvrå och kvarsittning kanske? Låter som en riktigt intressant föreläsning förresten!

  3. Ja, J Plate (Fogdös medarbetare) är också en underbar föreläsare! Visst blir man helt upprymd efter en föreläsning – man vill bara hem och lära sig flyga! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.