Konstaterade att jag ofta lägger stora pengar på kurser, föreläsningar och sen följar liksom inte upp det. Dags för förändring! 🙂

Veckan präglades i första hand av möten i Köpenhamn, jobbigt när man inte är riktigt van att pendla till jobbet. Kliva upp tidigare och planera så att hundarna fick aktivering. Det är bara att konstatera att det är rätt skönt att inte behöva pendla..

På fredagen var det agilityträning som vanligt, vi fortsatte från förra veckan på dessa (pdf) övningar från Dog Sport Magazine.  Det som vållade mest problem för mig var att Tux flera gånger gick innan släppkommando på A:et. Kanske dags att damma av eller snöa av balanshindren och uppdatera kunskaperna om när man får lämna och inte lämna. Tux gick hela tiden på min kroppsrörelse och tog det för släppkommando. Nyttigast var det som för oss blev ett mkt tight bakombyte 5-6 i övning 14. Nu har vi kört igenom alla övningar och de var rätt roliga, lätta att bygga och rätt lagom så här ‘off season’.

5_feb_2010

På lördagen det själva uppföljningen, denna gång blev det  uppföljning av Greg-kursen i december. Det blev en heldag och det kändes riktigt bra att verkligen få jobba igenom de övningar vi fick på kursen. Både Tux och jag var möra på kvällen 😀 . Dom här sakerna känner jag att vi har kvar att jobba mer på (utifrån de övningar vi gjorde):

1. Att få bättre svängar när jag har lateral distans från Tux, det kan till exempel vara i starter. Han vill inte riktigt samla ihop sig och svänga tight i vissa lägen och jag tror att det ofta är när jag ligger en bit ifrån honom, ffa i sidled.

2. Att bli bättre på att signalera decel/accel.

3. Få Tux mer lyhörd i svåra serpentiner..se bild nedan.

4. Få bättre timing i svåra bakombyten..se bilden nedan.

6_feb_2010aVi hade i princip samma uppställning av hinder hela dagen och detta är bara en del av uppställningen. När det gäller punkt 3 så hade jag väldigt svårt att få en bra serpentin över 12. De kommer väldigt rakt mot tunnelöppningen och det är en svår väg ned mot 12, men trots detta så måste jag säga att han kunde vara mer känslig för serpentinarmen och min placering. Angående punkt 4 så gjorde vi bakombyte 10-11 (10 stod på andra sidan hindret i förhållande till skissen och 13 var på annat ställe) och det var svårt att få till både bakombyte och få en bra väg mot 12 .

Det här med uppföljning måste bli en regel nu, känns verkligen lite som att slänga pengarna i sjön när man går kurs för dyra pengar och så följer man upp det lite halvdant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.