Tisdagen den 15 dec åker vi till Costa Rica i Mellanamerika. Vi är borta till den 2 jan…. Här är lite vad vi skall hitta på.

Efter den grymt långa flygresan dit så spenderar vi en natt i huvudstaden San José. Jag tror inte det blir tid för något annat än att försöka komma tillrätta efter flygresan och tidsomställningen. Vi kommer dit på kvällen och sedan på morgonen dagen därpå åker vi ut på det första äventyret. Vi skall spendera två nätter i nationalparken Tortuguero som ligger i norra delen av Costa Rica längs med den Karibiska kusten. I nationalparken kommer vi åka på båtturer då djungeln är full av kanaler som man kan färdas på.  Det känns lite lagom soft att få åka runt och behöva fixa så mycket själv. I parken tror jag att det rika fågellivet och sjökor (manatees) är huvudattraktioner.

Efter det åker vi till nästa nationalpark, Sarapiqui. Nu får vi klara oss mer på egenhand och har hyrbil. Här skall vi bland annat prova på forsränning :s . Klimatet här skall vara väldigt fuktigt. Det är ganska fritt vad vi kan göra under dessa dagar men natur/djungelvandringar lär det nog bli.

Sen är det dax för nästa anhalt, Arenal. Det är en vulkan som tydligen skall ha utbrott dagligen. Sedan finns det gott om varma källor och hotellen verkar vara väldigt inriktade på spaverksamhet. Åter igen är det två nätter som vi bor i området. Förutom vulkanen så är det regnskogsvandring med naturguide och på egen hand på hängbroar.

Dagarna innan jul kommer vi vara i Monteverde som är en molnregnskog i sydvästra Costa Rica. Detta är den längsta körresan på cirka 5 timmar. Själva attraktionen är molnregnskogen då det är ovanligt och ger upphov till väldigt specifika växter, bland annat orkidéer och sedan skall det finnas väldigt mycket kräl- och groddjur 🙂 .

På julafton så åker vi vidare söderut till Manuel Antonio som ligger ut vid havet, Stilla Havet. Vita sandstränder och djungelturer…Här är vi 3 nätter.

Näst sista anhalten är 3 nätter på halvön Corcovado. Corcovado lär vara ett av de artrikaste naturreservaten i världen, skall bli jättespännande. Bland annat skall det finnas Jaguarer där fast man lär väl inte ha sådan tur att man får se någon sådan.

Till sist spenderar vi nyårsafton och nyårsdagen i San José igen. Det skulle vara ett jättebra hotell, ett superställe att fira nyår på sa dom. Vi får väl se!

Mest av allt vill jag få se en sådan här:

frog

8 svar

  1. Hej Mette! Det låter som en helt underbar resa, gud av avundsjuk jag blir! Aja jag får nöja mig med att bestiga kebenikajse i vår!=) Min bror ska faktiskt också åka till Costa Rica, den 13 December!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.