Vi har varit i Rättvik och tävlat i Körhallen, helt galet jag vet… 😕 🙂

Jag har hört så himla gott om denna hall och arrangemang under några år och var så nyfiken på att få tävla där. Sagt och gjort drog vi iväg, enkel resa dryga 70 mil…..knäppt!

Jag kan säga att det blev en lite snopen start för mig och Tux. I första klassen störtade han i slutet av banan där underlaget var väldigt löst och djupt, kanar genom underlaget och fyller ögonen med grus/pinnbitar. Det skall rätt mycket till för att han skall stanna men det gjorde han, jag kan säga att jag han bli riktigt rädd att han hade skadat sig. Snopet var ordet när man åkt från Skåne för det fantastiska underlaget. Underlaget var tydligen sämre i år så jag skall väl inte gnälla.

Lördag hopp

Disk, domaren diskade oss när jag torkade bort grus mm från Tux ögon, egentligen borde jag väl fått fem fel för beröring. Vi var nolla fram till dess, loppet var okej men inte superbra. Det var ett par-tre svängar som inte var så bra, bland annat var jag sen in i en serp och lite passiv när han skulle svänga ur en tunnel.

Ozzy tjuvstartade i denna klass 🙂 , han tyckte nog att han hade fått vänta mer än tillräckligt. Sen rev han ett hinder.

Lördag agility

Tux och jag kom 2:a. Jag sprang på riktigt bra och det är jag kanonnöjd med. Det var några saker som kunde förbättras, fotarbetet i en threadle där varken fötter eller armar hängde med som de skulle men Tux löste det ändå och sedan threadlade jag in i en tunnelingång som jag tror att jag inte behövde (såg att Tux bromsade in lite och funtade på om jag kanske menade slalom som stod nära tunnelingång).

Söndag hopp

Disk. Tux gick riktigt bra, loppet kändes riktigt fint tills jag tappade honom i threadle. Det är det där jävla fotarbetet!

Loppan diskade sig oxå men det är han helt omedveten om så egentligen gick han nolla 😀 .

Söndag agility

Disk. Tux läste av linjen grymt väl i starten och kom väl tight på hinder 4, blev en rivning och då bestämde jag mig för att träna kontaktfält.

Blev en rätt bra tripp till Rättvik, kände mig lite dämpad efter första klassen på lördagen men det blev bättre sedan. Är rätt nöjd med mina egna prestationer och tycker Tux gjorde bättre ifrån sig än mig, fast det är väl som vanligt 🙂 .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.