Jag vet inte om jag är först att ‘outa’ mig men vi skall ha tillökning som just nu går under tilltalsnamnet Wii 🙂 . Det är en fyrbent tillökning 😀 , ja under förutsättning att allt flyter på som det skall, de är ju bara ett dygn gamla. Det är en kille från kullen som Eva tar på Annas Flaxa. Kanonbra och det känns pirrigt, spännande, skräckblandad förtjusning är nog det ord som beskriver det bäst.

Border Collie var inget jag hade gått och väntat eller planerat. Jag har läääänge kikat på olika Kelpiesar och var helt inne på det men jag hade grymt svårt att hitta en kombination som gav den där magkänslan av att ‘jag vill ha’. Många fina hundar men det var hela tiden något som jag inte kände för. Jag hade till och med satt upp mig på instresselistan för en kull kelpievalpar som jag tyckte var trevlig, då hade jag liksom bestämt att jag var löjlig och kräsen. Men jag kände att jag hela tiden gruvade mig för diversesaker och det var inte ‘jag vill ha’ utan snarare ‘jag får väl ta’. Efter mycket funderande hit och dit så beslutade jag mig för att jag skulle hoppa av instresselistan och i samma veva dök kullen upp på Flaxa.

Jag kikat tidigare lite på Flaxa och gillat henne mycket, hon verkar väldigt lugn men helt på när det gäller, en hund som kan sortera intryck helt enkelt. Jag har till och med sagt att om jag skall ha Border Collie så skall jag ha den typen och då kan det ju inte bli bättre än att ta en valp från henne 🙂 . När jag hade mailat Eva så kändes det väldigt rätt på många sätt och vis. Inte bara det att det var hundar jag gillar utan även att det faktiskt skall bli skoj att testa BC och allt vad det nu innebär.

Grabbarna Grus här hemma lär väl inte bli överförtjusta men de kommer nog lära sig att gilla honom. De är ju lite kinkiga med att släppa in nya i flocken men sen är de i gengäld väldigt solidariska. Tilltalsnamnet är som sagt inte besämt, vi har ju lite tid på oss att bestämma oss. Jag vill gärna ha ett namn på tre bokstäver och som är datorrelaterat. Är förtjust i Wii men funtar på det är lite jobbigt att i vardagen uttala dubbelv, det finns ju inte riktigt naturligt i svenska språket. Wii uppfyller ju annars kriterierna och så är det ju lite som ja på franska (oui), positivt och glatt och det gillar jag. Robert tycker inte att Nintendo Wii är något att hänga i julgranen så han säger att han skall kalla valpen för PS3 😕 . Ja, spännande som sagt 😀 !

Förövrigt så går bloggen lite på halvfart för att jag har grymt mycket att göra på jobbet och i övrigt oxå.

15 svar

  1. Å vad skoj det ska bli! Syrran bor ju i Malmö också så vi kan ju kanske ses när jag är där nere. 🙂
    Datorrelaterat!? Vad sägs om Zip? Men jag gillar ditt förslag Wii. Det kanske blir enkel-v i men hunden kommer ju lyssna på “i:en” och inte w:et.

  2. Wow, grattis! Men jag ska erkänna att jag är helt ställd, men på ett positivt sätt såklart. 🙂

    Wii är stentufft!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.