Inga mer nattliga rundor på egen hand i Bokskogen säger jag. Vi hade rätt rejäla halloweenvibbar i fredags och det var creepy. Jag/vi brukar gå milen i Bokskogen, ibland går jag själv och ibland går jag med någon annan. Nu under vinterhalvåret är det pannlampa som gäller men det är rätt skönt tycker jag att gå på kvällen för det är inte så mycket folk där. Bokskogen är typ den enda skog som finns i malmöområdet så det kan vara rätt trångt där till och från.

Den här gången var Martina och hundar med och vi hade gått säkert bortåt en 7 km på rundan och det var riktigt mörkt. Helt plöstligt hör vi ett konstigt ljud som inte riktigt gick att placera. Jag tänkte oj nu är halloweenungar ute och skojar tills jag insåg att det faktiskt var riktigt långt bort till några hus. Hmm, vad kunde det vara då och hinner liksom bara tänka vildsvin när nästa grymtning som var rejält hög kom, då var det ingen tvekan om vad det var 😯 . Shit, pulsen gick upp i topp, mina hundar som gick lösa – Tux längst fram och Loppan på efterkälken. Jag försökte ropa i sådan där löjligt lugn röst som direkt avslöjar att något är på gång 🙂 . Tack och lov så kom de direkt, var riktigt rädd för att de skulle bli nyfikna och vilja kolla vad det var för ljud. Under tiden hade jag sett några ögon glimma till i skogen de var riktigt nära och dessutom fortsatte de att grymta riktigt argt.  Det var helt enkelt inte ett bra läge att kolla vad det var för skojiga djur…När jag hade samlat ihop mina hundar, fått på koppel och vi hade pratat lite om vad vi skulle göra så hade ändå gått ett tag och grisarna verkade inte villiga att flytta på sig 😕 och de var fortsatt arga/upprörda över något. Jag har aldrig varit med om att de inte har dragit järnet, de vildsvin jag har stött på har varit riktigt riktigt skygga men dessa hade ingen lust på flytta. Jag vet inte varför, kanske hade vi skurit av dom från något/någon eller så var det våra lampor?

Tack och lov fanns det en tvärväg vi kunde gå så att vi slapp vända och slapp fortsätta raktfram mot vildsvinen. Vi tog den och pratade riktigt högt medan grisarna fortsatte att tala om att de inte ville ha oss där. 😕

Jag är tveksam om jag kommer gå där i mörkret igen och jag kommer definitivt inte gå där själv på kvällen. Jag blev riktigt skakis, jag har sett vad vildsvin kan göra med hundar och det har jag inte lust att vara med om. Jag vill inte heller själv bli rammad av ett argt vildsvin och det var riktigt, riktigt hotfullt i fredags. Jäkla skit!

4 svar

  1. Hu!!! Och jag som brukar tåga omkring där i mörket själv med Mumriken på ryggen… Har också sett vad vildsvin kan göra med hundar, och varken My eller Scout är några bra vildsvinskandidater… Tant Flox däremot, hon kunde hon! 🙂

  2. Även om man slutar odla dem och stammen jagas ordentligt så ökar de i antal i alla fall, har sett nån siffra på +13%/år, det blir många grisar….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.