Läste i Apotekets gratistidning att Hans Rosengren från SKK tyckte att valpar skulle ligga åt runda/mulliga hållet. Måste säga att jag blir rätt förvånad över det uttalandet, veterinärer tycks vara väldigt överrens om att vi skall hålla valparna i normalhull åt det smalare hållet. Sen har ju valpar lite löshud vilket gör att de kan kännas lite rultiga men det är ju en stor skillnad från rund och mullig. Märkligt!

Vidare kunde man läsa att det sedan 2005 är olagligt att ge sin hund homeopatisk behandling utan att först kontakta veterinär, allt för att skydda djuren mot onödigt lidande. Det är nog inte många som har koll på och givetvis är det en lag som är svår att följa upp.

Sedan 1999 är det bara fem svenskar som fått stelkramp och ingen av dessa härrör från djurbett. Dels är det så ju att vi har ett bra grundskydd och dels är risken väldigt liten vid djurbett, farligare med typ trädgårdskötsel där man kommer i kontakt med gödsel.

Till sist så stod det om något som jag tycker uppmärksammas alldeles för lite. Det är tillverkningen av mediciner och de utsläpp som dessa fabriker tillåts att göra för att vi skall ha billig medicin. Det är helt fruktansvärt att dricksvatten och jordbruksmarker blir helt och totalt förstörda för att vi skall få billiga huvudvärkstabletter och antibiotika, äcklar mig. Dessutom så är risken för utveckling av resistenta bakterier överhängande 👿. Vi borde verkligen få betala för vad det kostar att tillverka mediciner på ett reko sätt. Det är skruvad värld vi lever i 🙁 .

4 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.