Skall skriva lite kort om dagens eskapad på Sofiero. Men först, himla skoj att de hade tagit hit en av VM-domarna. Inte vet jag om det gör någon skillnad inför VM men det är så kul när folk satsar och lägger ned mödan, man tackar och bockar! 😛

Det blev ett genrep som jag är nöjd med. I agility 3 testade jag att trycka på linjen då det var en för oss svår sväng och jag har diskuterat lite fram och tillbaka hur jag skall göra om det just kommer denna typ av sväng på VM. Det blev inte bra, ett Tux rev (det gör han inte ofta i sådana situationer, typ aldrig) så jag kan konstatera att han blev störd, två svängen blev inte så bra efter då han liksom bromsade upp och sen accelererade igen. Men! Det känns bra att ha testat på tävling för nu känns det som jag vet och får helt enkelt bita i det sura äpplet och konstatera att dessa typer av svängar en svaghet. Sen tryckte jag på ordentligt på balansen, han stannade fint i två + två men gick innan ok så jag satte tillbaka honom. Är nöjd, kontaktfältet kändes väldigt stabilt men vet av erfarenhet att Tux gärna höjer förväntningar och då kan han gå tidigare så därför satte jag tillbaka honom. På vippen var ju bara för underbar ! Jag utmanade honom där oxå genom att hänga en del bakåt och åt sidan vilket han inte klarade super, han gick av åt sidan. Men han kom på sig själv och satte tillbaka en tass när gungan var på väg upp och där stod han, en tass på och gungan som var typ halvvägs uppe, såg så roligt ut. Så hade han ‘dryg’ blicken också ‘jag har faktiskt en tass kvar, låt mig springa nu, snälla, snälla’. 🙂 Vår vipp kunde vara bättre rent kunskapsmässigt :s .

Hoppklassen vann vi! 🙂 Om jag hade fått chansen att springa igen så hade jag valt att göra ett bakombyte innan näst sista hindret. Tux gled ut ganska ordentligt och jag funtar lite om det blivit lite bättre svängsignal med ett bakombyte, det hade tvingat mig att vara mer aktiv oxå. Återigen hade Hüppe valt en sådan där start som Tux och jag har så svårt för, rakt fram och sen supersnäv sväng tillbaka. Jag hoppas han har förbrukat dom nu!

🙂


4 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.