Jag kikade lite på olika protokoll på SBK Skånes sida och lyckades luska ut att DM för Skåne kommer förmodligen gå helgen 1-2 maj. Det är den sydöstra delen som skall arrangera, typ i Ystad (?).

När distriktets agilitysektor kallade till möte för ett par veckor sedan, en sorgesam upplevelse, så uttryckte alla närvarande att vi vill att alla klubbar skall få vara med på DM. Detta uttrycktes väldigt enhälligt och i väldigt ‘starka’ ordalag. Det skall bli spännande att se hur distriktet behandlar den frågan. Jag är mycket sugen på att följa upp detta då jag anser att det är en demokratisk fråga och jag är rätt övertygad om att om vi hade röstning i frågan så skulle det bli ett rungande ja till alla från agilityfolket. Det är intressant att se hur och om SBK-demokrati finns, om det är möjligt att genomföra en fråga. Som sagt jag hade kunnat välja något annat men jag tycker denna fråga är bra för dels vet jag att många i distriktets ledning är emot det och dels vet jag att många inom agilityn är för det. Det gör det hela mer intressant.

9 svar

 1. Om inte annat så finns det evt planer för ett riktigt Skåne Mästerskap också, fast på annan plats och annan dag…där ALLA med medlemskap i skåneklubb får vara med. 🙂

 2. Jo, men det var exakt det jag framförde. Om SBK vidhåller sin ställning så kommer ett antalklubbar skita i det och köra Skånemästerskap…

 3. Jo, vi är ju dem som har spånat på detta eftersom vi inser att vi ikke-SBK:are aldrig kommer få vara med på DM.

  Vet du om det var några HU-klubbar på distriktsmötet? För vi har inte fått någon inbjudan, och inför regelrevideringen fick vi inte heller någon inbjudan, fast att andra HU-klubbar var inbjudna?

 4. Nej, inga HU var med vad jag kan minnas. Men det hela är som sagt var väldigt intressant då agilityfolket är väldigt eniga i frågan och alla satte verkligen ned foten på mötet.

  Jag kan inte se något att än att egentligen måste SBK följa medlemmarnas vilja för annars finns det ju inge orsak för oss att vara kvar. Här är det så tydligt att vi vill en sak så egentligen borde det inte vara någon diskussion om vilka som skall vara med på agility-DM. Som sagt jag skall följa upp frågan just för att jag är nyfiken på SBK-demokrati.

 5. Förresten stör det mig att vi (=majoriteten av de agilityaktiva) ens funderar på att ge upp benämningen DM som är så inarbetad och som vi arrangerat i många år.

  Ibland får man intryck av att SBK verkar tro att dom har copyright på benämningarna DM och SM men det har dom ju inte alls!

  Jag hoppas att det i framtiden kommer att arrangeras ett Skåne DM där alla klubbar är välkomna. Om det sen är någon som dessutom vill arrangera ett SBK DM så finns det inget som hindrar dom från att göra det.

 6. Här i Blekinge var vissa i SBK (nu är det så att de varit med i vår klubb, just de människorna som motsatte sig DM, blivit ovänner med folk i vår klubb & gått över till en SBK-klubb, så det kan bero på olika saker, deras “agg mot oss Karlshamns HU) mot att vi använde DM som beteckning på just DM, om nu HU fick vara med på lika villkor som SBK. När namnet tillslut ändrades till BAM, Blekinges AgilityMästerskap, då gick det bra att HU var med… Skumt, det är ju samma arrangemang… Men men…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.