Nää 🙄

Jag hade stora visioner om allt jag skulle hinna träna och förbereda innan VM men tiden går så fort, jag tror att den dessutom går ännu fortare när man har mycket att göra. Och nu är det inte mycket man kan göra åt det.

Men vissa saker har jag vilket fall gjort. Tux är i riktigt bra kondition, förutom vanliga promenader som jag är ett stort fan av så har vi kört lite intervaller i backar och simmat riktigt mycket. I förra veckan var Tuxen och fick massage och han var så stingslig. Inget var skönt (men inget gjorde ont) och han vände och vred sig, men det är tydligen så att vissa individer inte riktigt uppskattar massage när de är rejält musklade/i hög kondis. Det känns helt enkelt obehagligt. Minns från hästtiden att många av våra fälttävlans och galoppörer var grymt stingsliga för beröring när de var i hög kondis, kanske är så. Det hade varit grymt om matte vore i samma situation, det är lite si och så med det 😳. Det gick väldigt bra när jag hade semester men sedan gick det utför efter det…det är den där jäkla tiden. Man ju begränsat med tid och det är roligare att vara ute med hundarna än typ gym…

Sedan har jag kört igenom en del ’proofing’ på balanshindren och på slalom. Det senare är grymt rent generellt 🙂 . Jag har inte kunnat få honom att bomma något i slalom den gången. Han kan bli lite ’långsam’ om jag står helt stilla bakom slalom. När det gäller ingångarna så tror jag att enda gången jag har fått honom att bomma ingången är när han kommer i en mjuk böj mot slalom och jag vinklar av själv precis innan, då kan han följa med och hamna i andra porten men detta är en gångs händelser.

När det gäller balanshindren så är vippen det svaga hindret, då har det ändå blivit bättre. Han klarar inte av att jag står helt still bakom, han utför hindret men tidsförlusten blir på tok för stor. Dom andra hindren har han bra drag på fram även om jag hänger bak, så det är vippen som vi har brister på.

Handlingsmässigt önskar jag att jag hade kunnat springa fler banor från domarna men av skiljda skäl har det inte blivit så. Men vi har jobbat på en del kombinationer från domarna, sen har jag jobbat lite med saker som jag sett från olika banor. Det har varit sväng över oxer, serpentin över oxer, självständiga boxhörn, bakombyten på tunnlar och bordet. I denna vecka har jag tänkt att inte träna så mycket, möjligtvis någon start eller så. Men som sagt det är svårt att hinna åtgärda något ändå.

Svårt är det att förbereda sig när man inte riktigt vet vad man skall förvänta sig! 🙂