Nää 🙄

Jag hade stora visioner om allt jag skulle hinna träna och förbereda innan VM men tiden går så fort, jag tror att den dessutom går ännu fortare när man har mycket att göra. Och nu är det inte mycket man kan göra åt det.

Men vissa saker har jag vilket fall gjort. Tux är i riktigt bra kondition, förutom vanliga promenader som jag är ett stort fan av så har vi kört lite intervaller i backar och simmat riktigt mycket. I förra veckan var Tuxen och fick massage och han var så stingslig. Inget var skönt (men inget gjorde ont) och han vände och vred sig, men det är tydligen så att vissa individer inte riktigt uppskattar massage när de är rejält musklade/i hög kondis. Det känns helt enkelt obehagligt. Minns från hästtiden att många av våra fälttävlans och galoppörer var grymt stingsliga för beröring när de var i hög kondis, kanske är så. Det hade varit grymt om matte vore i samma situation, det är lite si och så med det 😳. Det gick väldigt bra när jag hade semester men sedan gick det utför efter det…det är den där jäkla tiden. Man ju begränsat med tid och det är roligare att vara ute med hundarna än typ gym…

Sedan har jag kört igenom en del ‘proofing’ på balanshindren och på slalom. Det senare är grymt rent generellt 🙂 . Jag har inte kunnat få honom att bomma något i slalom den gången. Han kan bli lite ‘långsam’ om jag står helt stilla bakom slalom. När det gäller ingångarna så tror jag att enda gången jag har fått honom att bomma ingången är när han kommer i en mjuk böj mot slalom och jag vinklar av själv precis innan, då kan han följa med och hamna i andra porten men detta är en gångs händelser.

När det gäller balanshindren så är vippen det svaga hindret, då har det ändå blivit bättre. Han klarar inte av att jag står helt still bakom, han utför hindret men tidsförlusten blir på tok för stor. Dom andra hindren har han bra drag på fram även om jag hänger bak, så det är vippen som vi har brister på.

Handlingsmässigt önskar jag att jag hade kunnat springa fler banor från domarna men av skiljda skäl har det inte blivit så. Men vi har jobbat på en del kombinationer från domarna, sen har jag jobbat lite med saker som jag sett från olika banor. Det har varit sväng över oxer, serpentin över oxer, självständiga boxhörn, bakombyten på tunnlar och bordet. I denna vecka har jag tänkt att inte träna så mycket, möjligtvis någon start eller så. Men som sagt det är svårt att hinna åtgärda något ändå.

Svårt är det att förbereda sig när man inte riktigt vet vad man skall förvänta sig! 🙂

6 svar

 1. Så lite tid och så mycket att träna vojne, vojne, men någonstans får man väl tänka att man kommit dit man kommit med det man kan 😉

 2. Tack för råden i min blogg! Det uppskattas verkligen att det finns de som tar sig tid att ge en sin tanke ibland. 🙂

  Jag tycker ditt upplägg av träningen verkar riktigt bra och genomtänkt. Proofingövningar är ju perfekt, det befäster kunskaperna och ger en en trygghet att luta sig mot. I övrigt är det ju som Martina skriver, ni har ju tagit er till VM på det ni kan! 🙂

 3. Håller med föregående talare! 🙂 Tux såg enormt fin ut i lördags och ni tillsammans utstrålade kämparglöd! Med en kelpie vid din sida 🙂 som dessutom är i topptrim och tekniskt vältränad, en duktig handler som har ett system att lugna sig med ;), ja kan det ju inte vara bättre förutsättningar! Stort lycka till om vi inte ses innan! Heja heja!!!!

  Ps. Till Martina – Stort lycka till!! Visa med mediumhundarna vilka som är bäst!! Ds.

 4. Kan inte mer än instämma med föregående skrivare!!! You rock Mette o är ett föredöme för många av oss andra inom hunderiet.

  Ps. Till Martina, instämmer med Petra, o jag såg en dina lopp på youtube – jösses vilken fart din pumi hade, vojne vojne ett mkt trevligt lopp att titta på f.ö.

 5. Du skriver ju att NI kört intervaller….det betyder väl att du jagat Tux upp för backarna = Du måste ju också ha grym kondis! 😀
  Jag tror att rätt inställning och fokusering är en bra förberedelse, att vara i god form och må bra är ju inte heller fy skam! Go go go! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.