Ja, nu är det ‘outat’ så då kan jag väl lika gärna skriva om det själv. I måndags fick jag reda på att Tux och jag får springa individuellt och i lag under agility-VM i Österrike. C-AG hade valt att följa väldigt strikta regler, lika för alla storlekar. Jag hade dock inte trott att det skulle bli såsom utfallet blev, jag trodde faktiskt att de skulle välja att frångå reglerna.  Som någon skrev tidigare så är VM verkligen en av mina drömmar, svindlande. 🙂

Vi kom tvåa på uttagningen och det är jag förstås glad över, dock är jag inte speciellt nöjd med våran uttagning. Nu kommer jag väl framstå som grymt gnällig men enligt mig har vi faktiskt inte fått till ett enda lopp! Bitar har varit bra men hela lopp har vi verkligen inte lyckats med.

Självklart är jag bekymrad över att vi alldeles för sällan får till det och jag har försökt att fundera på varför.

Ett problem som jag har haft nästan hela mitt liv som tävlingsmänniska och som jag har försökt jobba med en hel del här under våren är att jag släpper fokus inne på banan, låter helt enkelt ovidkommande saker störa mig. Det kan vara sådant att min hund svänger dåligt (någon gång ibland även att han svänger bra) eller att det inte går tillräckligt fort, att jag måste träna på en speciell situation när vi kommer hem, ja allt möjligt egentligen som rör mig och min hund. Dock inte så mycket sådant som händer på sidan av banan utan mer mina egna tankar om tillkortakommanden. Jag har försökt att jobba med detta mycket under våren och sommaren men det är långt ifrån bra, men jag tycker dock jag är något duktigare än tidigare så jag måste verkligen jobba vidare på detta.

Sedan är det ju det här med att jag tappar iväg Tux ibland,  eller att han faktiskt inte riktigt lyssnar. Här är det säkert flera faktorer som spelar in, dels är helt klart så att jag har svårt att hitta rätt handling med korrekta signaler. En annan sak är att Tux är på tok för ofta dum med att inte samla ihop sig när det svänger 2 till 3, grymt svårt att komma åt då han prioriterar att accelerera. När det gäller handlingen så tror jag måste träna mig på att våga lära mig bromsa in mer när det gäller vissa typer av svängar så att Tux verkligen måste få signalen i tid. Han hoppar ju ofta av tidigt och har ett flackt språng så får han inte svängsignalen i tid så kan vi tappa massor i bara en sväng just för att han far iväg långt och landar sent och så tappar vi fart när han skall försöka komma runt. När det gäller 2 till 3 har jag ingen superbra plan mer än att försöka träna det ofta och inte acceptera när han bara blåser iväg förbi mig…Önskar att jag hade något bättre att komma med.

Sen är det förstås massa andra saker man skulle vilja förbättre men det är ju inte så lång tid. Min plan är  förutom ovanstående är vilket fall att jobba på min fysik, (även Tux kondition men det började jag med för länge sedan) jobba mycket med grundsaker både inom handling och hinderkunskap, att hellre ha grunderna riktigt bra än en massa halvfärdiga saker.

Och återigen tackar jag för alla grattisar, det värmer verkligen! 🙂

21 svar

 1. Grattis igen! 🙂

  Känner igen det där med att tappa fokus. Jag tappar också fokus väldigt lätt. Tävlingsdjävulen far i mig och får jag då en-två dåliga svängar redan i början (vilket jag alltid får med osvängbara Odin) så tappar jag suget direkt eftersom jag vet att chansen för att få en bra tid är borta…

  Blir så förbannad på mig själv! Argh! 🙁

 2. Hej!
  Grattis så jättemycket! Läser ofta din blogg, mycket inspirerande och tänkvärda saker, speciellt detaljerade beskrivningar av handling m.m. Men vad betyder egentligen 2 till 3?!?

 3. Det är jag som skriver som en kråka, gah så tröttsamt. Men jag menar att han svänger ofta dåligt från hinder 2 till hinder 3.

 4. JÄTTEGRATTIS! Himla kul! Tycker inte alls det är gnälligt av dig. Har man höga ambitioner så har man och det ska man faktiskt få ha även i Sverige!!! Kommer hålla tummar och tassar för er!

 5. Mette, så herlig! Gratulerer! Jeg hadde ikke tenkt meg til Østerrike, men nå må jeg revurdere… 🙂

  Synes som Åsa at det er ikke er gnälligt av deg å ha ambisjoner. Du kommer utvilsomt til å nå langt – og har jo allerede gjort det. Lykke til videre! Klem, t

 6. Det svåra er ikke VM.. det svåra er å komme til VM. Så nå er det bare å njuta och å kjöre. Ikke tenke så mye.. bare kjöre. Förra året var det 29 stk bc blant de 30 förste.. så du vet hva du må gjöre…
  Lykke til !!!!!!

 7. Tillykke med udtagelsen til VM 😉
  Flot gået.. glæder mig til at følge jer (på nettet) – oz uner VM.
  Go Go Kelpiepower 😉

 8. Superduperroligt!! 🙂 Synd att man inte kan vara på plats och hejja… Jag vet att du vill ha allting perfekt, men du och Tux är så himla mycket bättre än vad du tror.

 9. GRATTIS, va´ roligt för Er! 😀
  Vi håller tummar & tassar när det blir dax för startlinjen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.