Agility 3 lördag – Vi hade inget agilityresultat från Oskarshamn eftersom jag glömde banan där, så jag kände lite kniven på strupen. Det börjar riktigt kasst med att Tux inte svänger som planerat mellan 2 och 3 och jag får stå kvar mkt längre än planerat, svängen blir viiiiiid och jag fastnar bakom A:et. Det gör att Tux inte har en aning om vart han skall när han kommer ut från tunneln efter A:et och vi förlorar ännu mer tid. När jag väl får Tux över hinder 5 så tänker jag bara jaha, det var det nu gäller det bara att försöka ta sig igenom resten av banan. Det gjorde vi och jag kan säga att det bara svindlade till när speakern sa att vi hade gått upp i ledningen. Det var för mig ofattbart med den starten…Stina med Dell gick sedan om oss och vi slutade 2:a.

Hopp 3 lördag – det går okej ända tills jag bestämmer mig för att inte lita på min hund. Det var en kraftig sväng efter ett långhopp, jag påbörjar bakombyte och ser hur Tux läser av kanon, att kan bromsar in och börjar svänga. Trots detta börjar jag kalla som fasiken på honom och tillslut vänder Tux sig om och tror att han är påväg fel. En vägran är ett faktum, klantiga jag, det behövdes verkligen inte, för han läste av bakombytet hur fint som helst.

Agility 3 söndag – Hade grymt svårt att bestämma mig hur jag skulle förhålla mig till detta lopp. Jag behövde mer poäng men var inte i superbehov av vinst, för uttagningarna. Men bestämde mig för att köra på som vanligt, jag fick en rivning av någon outgrundlig anledning och när han en stund senare touchar i en bom kom jag av mig. Fick för mig att jag skulle vara försiktigare för att inte störa honom så att han skulle riva igen och typ hindret efter det tappar jag iväg honom i en jättesväng och dessutom nära disk då han lätt tar andra hinder som kommer ivägen.

Hopp 3 söndag – usch så besviken jag var efter detta lopp. Det var inte så mkt placeringen utan ett par andra faktorer som gjorde det. En grymt viktig orsak var att jag gjorde ett så kasst handlingsval och det störde mig enormt för jag kände att liksom skulle kunna fatta det där nu. Valet gjordes som den självklaraste saken i världen och jag tänkte liksom inte ens efter, det kändes så tröttsamt. Det var att jag valde att göra ett framförbyte för att jag kände att jag hann det men jag tänkte liksom inte på hur det påverkar Tux. Det var ett framförbyte efter en längre fartsträcka. I och med att jag skulle ligga framför honom så pressade jag på vilket förstås Tux också gör och då hoppar han av tidigt med mkt kraft vilket resulterar i att han inte alls klarar av den sväng som kom där. Jag kan säga att jag var arg och irriterad på mig i flera dagar!

IMG_7871

IMG_7882

IMG_7888

IMG_7893

IMG_7898

IMG_7901

IMG_7903

IMG_7905

IMG_7907

IMG_7910

IMG_7916

IMG_7923

IMG_8018

IMG_8027

IMG_8031

IMG_8075

IMG_8079

IMG_8081

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.