presportspuppyJag har kikat igenom The Pre-Sports Puppy DVDn utgiven av Clean Run och av Rachel Sanders.

Jag kan säga direkt att jag inte var så imponerad, det är en rätt trist DVD (inspelat under ett seminarium) och innehållet är väl ok men inte så nytt, väldigt tradionellt på något vis. Dessutom stör jag mig på hennes ‘ursäktande’ att hunden inte tar erbjuden kamplek, det händer gång på gång. Har väl tänkt på det ganska mycket, när man demonstrer live så funkar det rätt bra om hunden gör lite fel och det blir inte som man har tänkt sig. Men jag känner inte alls samma sak när jag ser på film, jag VILL se HUR det skall se ut och inte en massa annat tjafs. Detta gäller inte enbart denna filmen utan många av de filmer som Clean Run producerar, skitstörigt.

Filmen innehåller vilket fall några olika avsnitt, hantering, stanna kvar, stanna kvar med distrahering och ett litet avsnitt med vippen. Det börjar med lite mer eller mindre tvångsmässig hantering, här pratar vi ingen shaping what so ever. Alltså skall hunden sitta så trycker vi på gumpen osv, men som sagt det är väl inte något fel i det men inte så nydanande och inte heller funktionellt alltid.

För mig är denna DVD slöseri med tid och pengar 🙂 !

1OZZY

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.