foundationtrainingforagilityFoundation Training for Agility – The Road to Perfect Partnership av Moe Strenfel, producerad av Clean Run.

Detta är nog den grundligaste DVDn jag har sett, Moe får verkligen i minsta detalj av det mesta. DVDn är precis som titeln säger grundträning för agilityhundar men man skall nog kanske göra tillägget att det handlar om grundträning för hundar som körs inom Greg-systemet. Hur bra denna grundträning är för andra hundar har jag faktiskt lite svårt att uttala mig om. Grundövningarna bör fungera bra men man kan ju inte köra ‘proof’ övningar av t.ex. blindbyteslinjen om man har tänkt att använda blindbyten, det blir inte så schysst 🙂 . Men för de som vill följa Greg-systemet så är denna DVD riktigt bra.

Den innehåller 3 DVD samt pdf-filer med övningarna så att man kan ta med utskrifter till träningsplanen, en riktigt bra tanke! De två första DVDerna innehåller övningar såsom klassiskt cirkelarbete men även flera kluriga ‘proofövningar’. Det var en hel del övningar som jag inte kört själv som jag tänkte testa 🙂 . Den tredje DVDn handlar om balansövningar, kroppskontroll och dylikt. Denna delen är lite lam i förhållande till de två första DVDerna, det drar ned helheten lite.

Om man har brist på uppslag till grundkurs för agilityhundar så kan man kopiera denna DVD rakt av. Innehållet täcker gott och väl övningar för en grundkurs…

Som jag skrev tidigare så tycker jag att detta är en bra film, den är välgjord, väl genomtänkt och extremt tydlig. Övningarna är bra, både gamla och nya sätt att lägga grunderna. Enda brasklappen jag har är hur användbar den är för icke-gregorianer…

4OZZY

3 svar

  1. Tack för tips! Då får jag se till att köpa den så jag lär mig hur jag ska lära nästa hund rätt från början… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.