Vi har varit i danska Hilleröd och tävlat. 🙂

Vi öppnade med hopp öppen och jag tyckte att jag och Tux gjorde ett riktigt bra lopp. Det kändes som vi fick bra vägar och att vi inte hade några större missar, som sagt riktigt nöjd var jag (och DET händer inte ofta). När det var prisutdelning så visade det sig att jag inte ens blev placerad. Jag blev så snopen att jag var tvungen att fråga om resultatet (som inte hängs upp såsom i Sverige) och då visade det sig att jag hade 4 sekunder långsammare tid än vinnaren. Jag blev helt spak 😯 och det första jag tänkte att jag kan ju lika gärna lägga ned tävlandet när vi är så långt efter…. Efter en liten stund började jag fundera om det kunde vara något fel på tiden för det kändes bara inte realistiskt men sådant känns ju jobbigt att säga, mega dålig förlorare liksom. Tack och lov så kom en person och sa att han hade sett att tiden inte hade stannat när vi gick i mål förrän en stund senare.

Jag har sedan något år tillbaka argumenterat på vår klubb att den manuella tiden skall antecknas och inte riktigt vunnit gehör för det (krångligt och jobbigt). Men med SM och detta (en bagatell i jämförelse) samt att det har varit fler gånger som ‘misstanken’ har funnits där, ytterligare oxå alla de gånger som det har blivit bekräftat så måste man nog säga att elektronisk tidtagning är kanon när det funkar men vi måste ha en fungerande back up för när det inte funkar.

Sen testade jag Loppan seniorklass som han vann 🙂 . Fast jag tror han är för pigg och fräsch för seniorklass så vi går nog tillbaka till de vanliga.

I agility öppen så diskade Tux och jag oss, klantmatte som bara tänkte på att hålla kontaktfälten och så blev handlingen därefter.

I agility 3 nollade vi, om än rätt skakigt och jag höll på glömma banan på slutet. Kul och klurig bana. Vilket fall som helst så vann vi och Tux fick första danska agilitycertet. 😀

I hopp 3 där jag så gärna ville ta vårt sista cert var det en riktigt svår bana, men svår på ett roligt sätt. Det var bara att satsa och se om man klarade av det. Vi kom inte så långt innan disken var ett faktum.

Tror att nästan alla banor utom första hopp öppen hade en eller flera ställen där hindret skulle hoppas från ‘baksidan’. Inte så lätt när man inte kan vara där och trycka ut, något att träna på. Jag tog mig friheten att lite snabbt rita upp hopp 3 från idag, tror det blev hyffsat likt. Det är typ maxade avstånd hela vägen utom 1-3 så det är lite att springa på…

Något att bita i… 😉

På det hela taget en mycket trevlig dag i trevligt sällskap 🙂 !

16 svar

  1. GRATTIS!!!! Verkligen roligt med så härlig känsla i loppen! 😀 Retligt med tidtagningen bara, hade ju varit kul för dig att få er tid när loppet kändes så bra…

  2. Det var helt perfekt tegnet :o)

    Nu dømte jeg lille/mellem og nåede desværre kun at se få store. Men dem der havde størst success med små/mellem fra med f.eks. fra tunnel (7) til spring (8) var at venstre handle hunden fra højre side af springet og “backe” dem snævert rundt om springet. Det samme fra tunnel til spring (17). Så var der dem med små hunde og lange ben der kunne løbe de små hunde op…!!!! og skubbe dem rundt om springet….!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.