Hmm, vill så gärna skriva en kort summering av helgen men det är inte alltid lätt 🙂 . En sak slog mig i helgen, tänk att man kan hinna tänka så mycket på så kort tid ena sekunden för att senare vara typ helt tom i bollen 🙄.

Ag 3 Lördag – disk

Jag fick en femma på uppfarten av balansen och av någon anledning släppte jag in speakern i mitt tänkande och sedan tappade jag Tux till en disk. En bra påminnelse om fokus och koncentration är viktigt för mig.

Hopp 3 Lördag – Noll fel

1 av 3 hopplopp i landslagsuttagningarna. Jag fick inte till detta lopp som jag hade hoppats, det började bra men sen blev det strul efter en lång raksträcka. Först fattade jag inte riktigt vad som hände men igår när jag åkte hem så tror jag att kom på vad dom ‘gick fel’. Jag tror att på de två ställen där det gick dåligt på denna bana missade jag inbromsningarna vilket gör att trycker Tux ifrån mig. På första stället hade jag trott att jag skulle vara längre fram och kunnat stå stilla när han skulle hoppa (hinder 8) men Tux är snabb på raksträckor så jag fick verkligen kämpa för att hinna till hindret. Det gjorde att Tux hoppade väldigt diagonalt och var på väg mot baksidan av fel hinder. Det blev väldigt rörigt när jag skulle få tillbaka honom och bakombyta. Det ledde faktiskt till att jag sparkade till honom och han skrek till 😯. Just här hann jag tänka typ en miljon saker! Skall jag stanna och kolla min hund, har han gjort illa sig :?:. Skit, det är landslagsuttagning och sedan hann jag liksom fundera på vart jag träffade och göra ett beslut om att jag skulle fortsätta och dessutom hann jag tänka att jag träffat baksidan av bakbenet i rörelseriktningen samt att jag inte hade några hårda skor så det borde inte vara så farligt 🙂 . Detta i loppet av typ några/någon sekund. Sedan försökte jag stressa för ta igen förlorad tid och fick en väldigt lång sväng i ett boxhörn. Vi slutade vilket fall 7:a i loppet och 6:a i uttagningarna. Det var som sagt en bra bana som inte tillät några som helst utsvävningar för som sagt då dalade man i prislistan.

Agility 3 Söndag

1 av 3 agilitylopp i landslagsuttagningarna. Jag fick en jäkla skitlöjlig vägran i slalom, kanske var det rätt men det kändes grymt jäkla hårt för Tux tittade liksom bara till på mig. Vet inte om det var det som fick mig ur balans men jag tror inte det för jag tänkte bara knäpp domare (sorry 😳) och körde vidare. Sen fick jag någon lapsus och sprang fel väg, fattar inte varför. När jag gjorde det så kändes bara helt rätt tills jag insåg att jag hade sprungit fel. Jag blev så jäkla besviken på mig själv för av någon anledning som ofta gör så här. Jag glömmer väl inte banan så ofta men jag glömmer liksom saker som jag skall göra och jag är rätt trött på det och trött på mig själv helt enkelt.

Hopp 3 Söndag

2 av 3 hopplopp i landslagsuttagningarna. Jag hade helt klart underskattat den här banan, trodde att det skulle bli många fler nollor. Folk föll på olika ställen och jag Tux var grymt nära att diska oss på slutet där Tux inte alls ville svänga efter säcken, kanske kallade jag inte tillräckligt när han var inne i säcken men han fortsatte bara rakt fram och jag trodde disken var ett faktum när han vänder. Då blev jag så till mig 🙂 att jag nästan skickade in honom i fel tunnelingång. Trots detta räckte det hela till en andra plats, ganska rejält slagna och Isabelle och Noa.

Babbel

Rent generellt så tycker jag att jag har presterat sämre än tidigare helger. Tux går däremot väldigt bra . Jag trodde inte att jag skulle påverkas så mycket av uttagningarna, mycket på grund av att jag/vi har European Open som är lite som ett utomhus-VM. Men när det kom till kritan så blev jag nervös och framförallt stressar jag i handlingen, det blir inte hinder för hinder utan jag försöker göra allt så fort som möjligt.

Helgens äckel

När vi anlände till vårt boende, ganska sent på fredagskvällen så kan jag lugnt säga att jag blev besviken. Inne i stugan så luktade det skunk 😕 och först trodde vi att det var dåligt vädrat. Sedan när vi skulle fixa med bäddsoffan så upptäckte jag vad doften kom från. En mus hade bestämt sig för att det var en lämplig plats att lämna jordelivet på, eek. Not so fräsch doft kan jag meddela :mrgreen:…Dagen därpå fick vi en ny och betyligt fräschare stuga 😛.

5 svar

  1. Härligt att läsa att både Tux och Troya ligger bra till inför Skutskär. Jag tänker hålla tummarna då också! 🙂

  2. Det gör så klart jag också.

    Bra jobbat. Kan inte vara lätt att hålla nerverna i styr i ett sånt sammanhang.

  3. Ja, kanske det. Var ju bara två Kelpies med 🙂 om jag minns rätt. Nu är det ingen ambition från min sida 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.