Susan G länkade till denna artikel om att fila klorna på hundarna med en Dremel. Lite kort kan man säga att man filar klorna istället för att klippa dom (inget nytt, det finns ju fler som gör det redan). Däremot har jag inte hört om någon, tidigare alltså, som använt en maskin att fila dom med. Jag har nu testat denna metod med Tux. Jag har nämligen grymma problem att klippa Tux klor, inte så att jag inte får klippa men det är under gråt och tandagnisslan varje gång, trots massor av belöningar. När hunden är så uppjagad som Tux är av klippningen så blir man dessutom livrädd för att klippa för långt in, så antingen försöker man klippa lite i taget vilket gör att det tar längre tid (ännu jobbigare för både mig och hund) eller så klipper man till ordentligt med risk att klippa för mycket.

Nu har jag alltså provat att slipa klorna med en Dremel, exakt likadan som i artikeln, och tjohej vad bra det går!!! 😀

Provade med två klor igår, med mkt belöning och han var tyst och förhållandevis avslappnad. Idag gjorde jag klart resten av tårna på fram och samma sak idag. Lugn, tyst och väldigt mycket mer harmonisk hund. Dessutom är det väldigt mycket lättare att kontrollera hur mycket man tar bort av klon. Metoden verkar fungera kanon för oss, *peppar, peppar*.

😀