Susan G länkade till denna artikel om att fila klorna på hundarna med en Dremel. Lite kort kan man säga att man filar klorna istället för att klippa dom (inget nytt, det finns ju fler som gör det redan). Däremot har jag inte hört om någon, tidigare alltså, som använt en maskin att fila dom med. Jag har nu testat denna metod med Tux. Jag har nämligen grymma problem att klippa Tux klor, inte så att jag inte får klippa men det är under gråt och tandagnisslan varje gång, trots massor av belöningar. När hunden är så uppjagad som Tux är av klippningen så blir man dessutom livrädd för att klippa för långt in, så antingen försöker man klippa lite i taget vilket gör att det tar längre tid (ännu jobbigare för både mig och hund) eller så klipper man till ordentligt med risk att klippa för mycket.

Nu har jag alltså provat att slipa klorna med en Dremel, exakt likadan som i artikeln, och tjohej vad bra det går!!! 😀

Provade med två klor igår, med mkt belöning och han var tyst och förhållandevis avslappnad. Idag gjorde jag klart resten av tårna på fram och samma sak idag. Lugn, tyst och väldigt mycket mer harmonisk hund. Dessutom är det väldigt mycket lättare att kontrollera hur mycket man tar bort av klon. Metoden verkar fungera kanon för oss, *peppar, peppar*.

😀

6 svar

 1. De finns överallt, Clas Ohlson tex. Tror man skall köpa den som är batteridriven så att man slipper ha en sladd ivägen också, den i artikeln verkar vara med sladd, även om den med batteri är dyrare så är det nog att föredra.

 2. Jag som tvingas se en massa hundprogram på teve har för mig att det var i ett Cesar-avsnitt som ett par filade klorna på sina hundar med en slags slip. Den såg inte ut som i artikeln, vad jag minns.

  Det där kan nog vara nåt för mig och Garbo. Det är en jäkla cirkus här hemma så fort jag ger mig på de där långa klorna.

  Tar det lång tid? Är det svårt?

 3. Det tar lite länre tid än att klippa men det är mkt för att du kan göra mer, forma klorna eller vad man nu skall säga. Tux har väldigt hårda klor om jag jämför med Ozzy (som är supersnäll att klippa), i artikeln så stod det att när man klipper klorna så knips de ihop lite. Kan ju vara det som gör att T reagerar så mkt.? Det är inte svårt alls, förvånansvärt enkelt måste jag säga.

 4. Tack för infon.. har kikat på dom tidigare för sambons hund men har tyckt det värkat kass.. Nu tror jag dock att vi ska prava på lillskrutten.. 🙂 Fin blogg btw!!! Kram

 5. hej har svårt att se vad som ska stå i vilka fält i kommentarrutorna. så jag chansar och hoppas det blir rätt.
  Jag undrar vilken modell du testade på dina hundar? dremel finns i flera olika varianter, Var köpte du din?
  Försöker hitta något liknande till min hund som är som din totalt livrädd och tycker det är obehagligt hur mycket jag än tränar och belönar henne.
  E de någon speciell typ av slipbanden du valt?
  MVH Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.