Jupp, så känns det – äntligen stolpe in! 🙂 Agility är ju lite så upp som en sol ena dagen och ned som en pannkaka andra men senaste tävlingarna känns som det har varit stolpe ut och allmänt oflytligt hela tiden. I helgen tycker jag att jag har haft marginalerna mer på min sida 😀.

Lördagen från hell

Även om det inte gick helkass med själva agilitytävlingandet så kan jag säga att det inte blev en så rolig lördag för mig. Helt självförvållat dessutom 🙄. Det var soligt och varmt 😎, jag drack alldeles för lite vatten och började känna en huvudvärk komma smygande mitt på dagen. Det hela eskalerade till GRYM huvudvärk och REJÄLT illamående framåt kvällen. Det var som en riktigt grym baksmälla utan fest..

Dessutom, hade jag jordens problem med mitt ena öga då en lins liksom fastnat inne i ögat. Det har hänt mig en gång tidigare, dvs att linsen åker in så bak i ögat att man liksom inte kan plocka ut den och enda sättet att få ut den är att typ lägga sig och blunda och slappna av för då transporteras den fram.

Jag har engångslinser och förrförra omgången av linser jag fick var det troligen något fel på för de har varit ursvåra att sätta in och så är det som det inte har någon in och ut sida eller hur man nu skall säga. Det supersladdriga och märkliga men när de väl är på plats så är de bra. Men den omgång med linser jag fick nu senast är annorlunda, mer som vanligt.

Nu slumpade det sig så att det låg kvar linser från den gamla omgången och jag hade glömt bort det här med att de var svåra att sätta in. Så på lördag morgon skulle jag ’prega in’ dessa fantastiska tingestar så jag skulle kunna glida runt och se cool ut i sunbrills 😎. Det blev bara strul och tillslut visste jag inte om jag hade lins i ögat eller ej, pga allt pillande så kändes ögat irriterat och kunde liksom inte veta om det var mitt pillande eller själva linsen (som jag inte kunde se) som var orsaken.

Det var bara att välja, antingen hoppa över två klasser (både Tuxs och Ozzys) och försöka få ut lins eller så ut. Jag valde det senare…

Det var vilket fall jäkligt irriterande med den där linsen som skavde och skavde och ögat blev mer och mer irriterat. Linsen kom fram sen vid 21-tiden på kvällen när jag hade legat i sängen ett tag, vilken lättnad!

Agilityn gick lite upp och ned. Tux nollade två agilitylopp och Ozzy har väl inte direkt varit till sin fördel. I hopploppen har Tux och jag diskat oss, både på grund av det där kassa bihanget som Tux måste dras med ;).

Lördagens agilitylopp var verkligen stolpe in, vi var grymt nära att diska oss på slutet och jag hann tänka på alla stolpe ut lopp senaste tiden kände bara att nu lägger jag mig ned och döööööör. Tack och lov vände Tux i sista hundradel eller nått. Vi slutade 2:a efter Anna och Flaxa. Det var ingen lätt bana, en sak som dock förvånade mig mycket var att många valde en väg in i säcken som gjorde att många hundar smällde in i både insidan av platten och i själva kanten av platten som inte hade något skydd. Jag såg FLERA som faktiskt fastnade till ordentligt med höften i kanten av platten, dessutom var det bara att lyssna så hörde man hur hundarna smällde i kanten :(. Jag valde andra hållet vilket gav rak väg till platten men fler byten, helt klart värt det. Minns så väl när en hund smällde i platta tunneln under en tävling i Linköping och bara typ liggande och skrikandes på plan, det var helt fruktansvärt. Ja, ja det är ju var och ens val..

Och i dagens agilitylopp slutade vi trea i, slagna av fina Steel och duktiga Arwen.

To kontaktfält or not to kontaktfält – jag tycker att det är så svårt. Jag är inte helt nöjd och inte helt missnöjd heller med kontaktfälten under helgen. Under lördagen så gick han inte på första släppkommandot på A:et, jag var tvungen att vända mig en gång till. Vippen var ok, men jag fegade nog ändå och höll kortare stund än vad jag borde. Balansen var jag tvungen att släppa utan att riktigt se om han hade stannat för om jag hade stannat för att kollat så hade fuckat upp efter det (rent handlingsmässigt), detta är väl en sådan kompromiss som man måste göra ibland.   De andra två är jag inte så nöjd med egentligen, att fega är ju att sätta de kortsiktiga målen före de stora målen och att han inte går på släppkommando visar att han inte är helt säker. Idag, stannade han för tidigt på balansen och tittade liksom upp på mig när han tog sista steget in 2+2, inte så nöjd med. A:et är jag lite osäker om han gick på släpp eller om han chansade…

Problemet är väl att jag har satt upp alldeles för luddiga kriterier för mig själv, jag lider fortfarande av det där med att vilja ha kvar kakan och äta upp den….:?