Igår hade jag gång två på min fortsättningskurs och jag måste jag säga att jag är impad och glad! 🙂

Vid första kurstillfället var det ganska blyga hundar där flera faktiskt stängde av ganska rejält genom att gå iväg och snusa. Men igår var det verkligen annorlunda, alla hundar hade världens fart och attityden var helt annorlunda.

Det märktes verkligen att de hade tränat mycket på enkla positiva saker med mycket belöning. För när vi gjorde framåtsändande så laddade hundarna på riktigt rejält.

Jag har reviderat mig från tidigare kurser och känner att jag är väldigt mycket mer strukturerad i det vi tränar. Tidigare har jag nog försökt att greppa över ett ganska stort stycke vid ett kurstillfälle men denna gång så försöker jag jobba på enkla grundövningar och så får de lite mer avancerade i ‘läxa’.

Det som är svårt när man är ensammen instruktör är att hinna med hinderinlärningen och handling. Det är nästan så att man skulle vilja ha två kurser parallellt, en där man tränar hinderinlärning och en där man tränar handling.

Det är vilket fall skillnad på att hålla kurs och hålla kurs. Det är verkligen mils skillnad när de tränar självständigt mellan gångerna. Det blir kvalitet både för eleverna och för instruktören!

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.