Läste något som jag tyckte var intressant om framgångsrika personer och mindre framgångsrika personer, förstås ganska självklart men ibland kan det vara bra att påminna sig själv. 😛  Det är en polis som har listat det han tycker är nyckelbeteenden som skiljer de som har framgång i livet och de som inte har det. Jag gör en forkortad och fri översättning..

# Girighet och omedelbar tillfredsställelse

Många som har mindre framgång i livet baserar sina beslut på vad de vill ha just nu och här, funderar i väldigt liten utsträckning på hur detta beslut kommer att påverka framtiden. Vi människor tar ofta beslut som är baserade på våra känslor och sedan försöker vi rättfärdiga detta med förnuftet. Att ta för många känslomässiga beslut och inte använda förnuftet ger ofta snabb tillfredställelse.

# Brist på verklig mening med livet

Att ha ett mål/en mening med livet är viktigt, det är ifrån det som alla dina dagliga sysslor får sin mening eller motivation från. Ju mer väldefinierade mål i livet en person har desto högre berg kan den bestiga, den som är utan mål bara gå vilse…

# Brist på självtillit

Människor utan självtillit kommer gå genom livet utan att nyttja sin kapacitet till 100 %. Det visar sig även genom att inte våga ta ställning eller visa på rejält mod i motgångar. Att inte våga ta ställning uttrycker sig ofta genom att man bara följer strömmen..

Utan självtillit är vågar man sällan göra misstag och därmed missar man att lära sig av motgångar, viktig erfarenhet.

Hand i hand med självtillit går självkänslan/självförtroendet. Om att våga värdesätta sig själv, om man inte gör det så tenderar man att inte ha någon eller väldigt låg självutveckling.

# Att inte vara beredd att betala priset för att nå sina drömmar

Alla framgångar har ett pris vilket de flesta inser. Det som skiljer de som är framgångsrika från resten är att de gör det till en vana att betala det där priset. Resten börjar betala men efter några veckor eller kanske bara några dagar så börjar vi tackla av. Vidare, att få det man vill i livet är inte sammankopplat med att göra en massa saker utan att faktiskt veta vad man måste ge upp/göra för nå sina mål.

# Att ge upp utan strid

Att ge upp är mycket värre än att missyckas, att ge upp är mycket värre än att inte ens försöka…Dessutom får man aldrig reda på vilken potential man.

# Att inte vara beredd att ta kalkylerade risker

Att ta sig framåt i livet innebär att man måste ta kalkylerade risker. Det är egentligen mest en fråga om att våga kliva utanför sin ‘comfort zone’. Det är oftast rädsla som gör att oftast vill röra oss inom vår comfort zone, vi är idag räddare än någonsin vilket är lite märkligt. Rädslan gör att chans på chans passerar förbi utan att man vågar ta dom.

# Att inte agera

Att vänta på det perfekta tillfället är ingen bra utgångspunkt för det dyker kanske aldrig upp. Att leva efter devis ‘Skjut inte upp till morgondagen vad du kan göra idag!’ är helt rätt. Sen finns det en princip som säger att 80 % av dina resultat kommer från 20 % av ditt arbete, det gäller med andra ord att prioritera det som ger resultat…

# Att inte ta ansvar

Misstag och misslyckanden är en naturlig del av ditt utvecklande. Här finns det två delar, dels att lära sig av sina misstag och dels att våga misslyckas. Folk som inte når framgång älskar att klandra, skuldbelägga, klaga och hitta på ursäkter istället för att ta ansvar. På så sätt gör de sig själva till offret och de lämnar bort kontrollen över det som händer på andra, de tar inte ansvar.

# Negativt tänkande

Vi bör tänka positiva och snälla saker om oss själva eftersom vi livet blir bättre då. Givetvis händer det dåliga saker ändå och det kan man inte hindra med positiva tankar. Det är inte heller grejjen, utan det är frågan om att nå sina mål och här går det inte att tänka negativa tankar om sig själv.

Lätt va! 😀

Ett svar

  1. Tänkvärt!:D
    Hoppas att det går bra idag, med kontaktfält o allt!!
    Tack för din kommentar i bloggen… Känns tryggt att du tycker jag gjorde rätt!
    Hörs! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.