Torsdag är agilityträning. Igår kändes det lite motigt att gå in i ridhus och träna eftersom solen sken och det är märkbart ljust på kvällarna men det är ju ett par inomhustävlingar framöver så det är nog bra. Jag hade knåpat ihop en bana igår för jag ville ha med den där situationen med bakombyte som trodde skulle vara svår. Min bankonstruktion blev kanske inte helt så utslagsgivande som jag hade tänkt, vilketfall just där. Slalomet drog inte så mycket och sedan tryckte man inte så mycket på hundarnas linje.

Banan var helt okej ändå, 10-13 var inte helt enkelt, kanske delvis för att 12 var in i ett hörn och hundarna nog hellre svänger från hörnet än i det. Tux flickade även ut i boxhörnet och hoppade 10 baklänges, jag vet att vi kan ha lite problem med detta då han kommer mkt tajt runt hörnet och hoppar i riktning mot baksidan av det hindret i boxen. 17-18 blev inte helt super heller, Tux drog ut lite mot 20 och 9, det blev lite bättre när jag stod stilla vid 17.

Imorgon är det Malmö Int och jag satsar verkligen på att utmana mig själv och Tux. Först och främst är det kontaktfälten som verkligen skall testa så jag vet vart vi står och hur mycket jobb det är kvar tills vi är där jag vill att vi skall vara. Jag måste träna mig på att tänka på de långsiktiga målen och inte vinsten här och nu.

The main reason for people’s lack of success in life is their willingness to give up what they want most of all for what they want right now!” 😛

Ett svar

  1. Tycker det var en mycket bra träningsbana. Många bra grejer att träna på, inte minst att lämna hunden vid balansen och vippen. Lite standardbox är inte heller fel att träna i bana.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.