I lördags blev det ingen ‘träningträning’. Däremot blev det två längre promenader, den ena blev ute på härliga Revingehed. Där mötte vi storken 🙂 eller en hel flock storkar, väldigt vårigt faktiskt. Hundarna fick en rejäl promenad och Tux fick träna lite ett grustag. Ozzy ägnade sig åt att flytta upp stenar ur grustaget som han sen rullade sig på och så hämtade han en ny. Han är helt normal den hunden 🙄 . Jag har fått för mig att jag skall försöka höja flåset lite på mina hundar så jag försöker lägga in lite extra intervallträningar ett par gånger i veckan. På måndagar kör vi lite budföringar mellan mig och husse i en rejäl backe på golfbanan.

Ozzy är för den delen skadad, han har ett hål i trampdynan och jag misstänker att det är en infektion i såret då han verkar ha ganska ont till och från. Så Malmö Int hänger nog väldigt löst till och det är kanske lika bra det.

I söndags skulle det var en agilitykelpieträff men det dök inte upp några när jag var vid hallen där vi skulle träna. När jag var där insåg jag att jag nog mest pratat om att jag skulle komma och glömt att meddela att faktiskt ville träna…Det är lite mycket just nu, känns som jag hela tiden ligger efter.

Istället åkte jag till klubben tränade. Det fick bli lite improviserat, bakombytesträning och ‘proofing’ på slalom och balanshinder. Bakombyten känns verkligen som en never ending story. Tux har svårt för en typ av bakombyten och jag typ svårt för alla bakombyten 🙂 🙄 .

Jag har märkt att Tux tycker att det är jobbigt när jag gör bakombyten där han liksom måste följa mina axlar men där jag rör åt ett annat håll eller hur man nu beskriver det.

Om jag bakombyter 2 till 3 så vrider jag bara axlarna mot 3 men vill så fort som möjligt röra mig mot 4 (lite konstruerad situation men jag hade inte planerat innan). Tux kan då när jag börjar trycka på linjen flicka mot fyra och det gjorde han. Jag kom på en snutt av en bana där har haft samma problem, så här är kvällens träning.

Det var i mitt fall väldigt svårt att hinna serp eller framförbyten vid 17 då man låg långt efter från 12. Tux flickade vilket fall mot tunnelingången när jag skulle göra bakombytet vid 17.

6 svar

  1. Tråkigt att det blev miss i info om söndagen, från båda hållen då. Jag visste inte att det blev inställt.

  2. De ringde mig på morgonen och sa att det bara var jag och en till som nu kunde träna i söndags (trodde du också hade lämnat återbud). Den andra tjejen kände sig lite halvtrasslig så hon avstod gärna och åka dit själv kände jag inte för. Tråkigt för jag hade annars gärna tränat….

  3. De där bakombytena typ 17-18 har Rasken också grymt svårt för. (Och jag med.) Var på en klass I tävling i söndags där det var bakombyten i en “trappa” liksom. Inte alls lätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.