Ozzy gör mig galen, arg, ledsen och besviken. Jag vet inte riktigt vad som har hänt men han har bestämt sig att han inte ta några kontaktfält oavsett konsekvenserna eller vilket fall de konsekvenser som har varit fram till nu. 😐 Det är otroligt frustrerande att han liksom inte tar till sig att han inte får hoppa, idag kände jag faktiskt att om det fortsätter så här så behöver han inte följa med på träningen. Han hade väl kunnat hoppa bäst han vill men tyvärr funkar det inte så bra för resten av handlingen och det är förbaskat trist att springa med en hund som alltid hoppar fälten. Idag kände jag mig vilket fall helt gråtfärdig över hans envishet och alla mina tillkortakommanden som hundtränare.

Kvällens bana, på ett ungefär, set att den stämmer inte helt för det var tätare mellan 14 och 17:

Tux gick däremot bra. Framförallt är jag nöjd med kvällens bakombyten, ibland klarar vi faktiskt av dom riktigt bra. Ikväll körde jag en omgång där jag släppte snabbt på alla kontaktfält, det ger ju jäkligt mycket bättre känsla än när man stannar dom helt. Det loppet blev oxå därefter, det kändes helt enkelt riktigt bra. Efter det chansade han en gång att gå innan släppkommando men då hade han stått en bra stund, det kändes som om han chansade på att nu kommer det nog och inte att han bara gick, då hade han nog stuckit direkt.

Jag är grymt nöjd över min ökade förståelse för bakombytena, sen är det banne mig inte lätt med tajmingen. Tux har vilket fall hittills svarat grymt bra på decel efterbakombyte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.