Bakombyten gör mig knäckt! Jag hatar dom, jag kan dom inte och det blir inte bra fast än jag tränar. Jag fick vilket fall en aha-grej igår när jag tränade. Faktiskt är jag lite (eller kanske mycket) irriterad över att G inte nämnde något om detta på kursen i december. Vilket fall fick inte jag med mig det. Jag har haft problem med att Tux blir vid i vissa bakombyten och jag är så jäkla kass på bakombyten så jag har liksom inte haft någon känsla för vad som blir fel. Jag har som jag skrev i förra bloggen klurat lite på det här med decel i bakombytena. I lördags gjorde jag denna två hoppsövning från G-kursen.

Bakombytet 1 till 2 är det som har varit problemet hela tiden, Tux har dalat ut 700 km efter 2. Jag har hela tiden strävat att komma fram till röd gubbe men igår efter att ha slitit håret, gråtit en skvätt så provade jag att endast gå fram så långt som den gröna gubben. Skillnaden var helt grym, Tux svängde supertajt runt hinderstödet istället för att dala iväg. Det hela är så jäkla löjligt självklart, när jag trycker på för att komma hela vägen ned till röd gubbe så säger jag fram, fram till honom.  😐 Jag vet inte hur mycket det betyder i praktiken, dvs när jag skall köra banor, men helt klart en aha-känsla för denna övning.

Det har varit helt grymt att kunna se all agility från Crufts, riktigt tråkigt nu när det är över. Mest imponerande har helt klart Dobby som var på omslaget till Hundsport varit. Det är Dave Munnings BC som vi såg på KC International förra året, tyckte hunden var superfin när jag såg honom.

6 svar

  1. Jag blir också tokig på de bakombytena. Jag har också märkt på Älva att hon får tightare sväng om jag inte springer med hela diagonalen vilket är fullständigt logiskt. Kan man göra så alltså?

  2. Ja, det måste man väl få. Signalen för bakombyte är ju att man korsar bakom hunden. Det är väl bara så att jag och kanske fler har missat denna bit eller så har det inte framgått så tydligt. Eller så är det något annat som felar hos mig och min hund, det blir vilket fall stor skillnad.

  3. Är det ok att lägga in ett verbalt svängkommando (dig) för att samla ihop, om man skulle behöva springa ända upp till röd gubbe för banan ser ut så?

  4. Bra fråga, rent spontant skulle jag säga ja. Saken är väl att detta är inget som jag har hört Greg gå igenom utan mer min egen problemlösning. Det kanske är så att min hund är dåligt tränad i grunden och därför som jag har detta problem? Jag vet som sagt inte. Men jag kan inte se några problem med att använda digkommando, tvärtom borde det vara det man skall göra om man pressar framåt och samtidigt vill att hunden skall svänga snävt/mycket bakåt. Behöver man inte vara där nere vid röd gubbe borde det naturliga vara att typ stanna vid grön gubbe men G kommenterade inte alls detta vid kursen så det är min konklusion och jag både kan ha och har ofta fel.

  5. Men det låter ju logiskt… för om du stannar vid grön så borde du ju ligga bättre till för nästa byte som troligen då är närmre grön än röd…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.