Jag trodde jag skulle vara själv på torsdagsträningen (dök upp en till så det blev jag inte) så jag bestämde mig för att testa en bana som Catrin gjort/lagt ut (tack!). Jag hade en ‘bad building day‘, det började med att jag släpade balanshindren själv och sedan började jag bygga banan åt fel håll och kom en bra bit innan insåg mitt misstag. Vi är i ett ridhus så det går ju inte att bygga hur som helst. Jag hade dessutom skrivit banan så den var i två delar, rätt meckigt när man skall kolla och få en översikt.

Tux gick egentligen bra, det jag inte var nöjd med var LOPen 1-3, han suger på det. Svängen i tunneln blir alldeles för vid för att jag skall vara nöjd, han tänker mycket framåt och påbörjar inte svängen förrän han landar. Sedan hade jag gjort några dåliga handlingsval 7-11, blev egentligen inte riktigt nöjd någon gång med den linjen.

Jag bakombytte på slalom och så trodde jag att jag skulle få en threadle 7-8 men Tux fick i princip en rak linje, från slalom hade han rätat upp sin linje så pass att man nog får säga att det är en rak linje för oss. Jag får ingen riktig ordning på denna linje, 7-11, i mitt huvud, varken när jag banvandrade eller nu. För när jag banvandrade så tänkte jag hela tiden serpentin över 9 vilket det inte är (gjorde inte heller serp). Vidare ville jag väldigt gärna över så att jag kunde högerhandla 8-11 men det kunde jag inte få till. Och det märkliga är att det känns som jag missar något uppenbart eller så är det bara det att jag inte är nöjd.

Jag fick bakombyta på 10 och threadle till 11. Linjen på banskissen är väl kanske inte helt sanningsenlig, bakombytet på 10 skapade en sväng till första tunnelingången, det ser nästan ut som det är en rak linje till första ingången men det blev det inte för herr Tux. Vägen 10 till 11 var ingen höjdare måste jag erkänna. Sedan körde vi serpentin 12-14 och 14 -16 och det blev kanon.

Vägen hem till mål blev bakombyte 16-17 och ffb 17-18. En gång decelade jag ordentligt mellan 16-17 och missade liksom att komma över diagonalen, Tux var grymt lyhörd för det och svängde jättesnävt åt vänster över 17.

Jag har tänkt på det nu några gånger och jag tycker att det är svårt att kombinera bakombyten med decel, det händer ofta att jag inte kommer över diagonalen och det får utslag direkt på Tux. Det jag ville åstadkomma 16 till 18 var egentligen att snabbt komma över diagonalen för att sen tidigt kunna stå vid 18/ bromsa in till pq vid 18 för att få ned farten i svängen runt 17. Men det tenderar att antingen bli mycket tryck fram och då hamnar jag långt upp mot 17 = sisådär sväng eller så kommer jag inte riktigt över diagonalen innan jag decelar vilket gör att Tux inte vet vart han skall när han hoppar 17 = sisådär sväng igen.

🙄

4 svar

  1. Blir det inte framförbyte 8-9 och högerhandling 9-11 om man inte vill göra bakombyte 9-10 (vilket jag också skulle ha skitsvårt att få en snygg linje på)?

  2. Jo det blir det. Får nog bygga upp kombinationen igen. Tror att det beror på att jag var/är så fast i att det var en threadle 7-8 att jag tänkte att det inte finns en chans att hinna dit.

  3. Vi skapade medvetet en threddle situation 7-8 fick modulera lite med avstånden ;)- flera hade problem med lopen- hundarna hade svårt att läsa PQ och dessutom ställde “blindhindret till det” Helt plötsligt blev det svårare med tajmingen- samma med 9-12- inte helt enkelt. Kul att du la ut även hur din träning hade fungerat och vilka val du gjorde! vi kommer att köra samma kombination på tisdag kväll igen samt din övning du hade för några dagar sedan med A hindret-

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.