Jag har verkligen inte mycket av värde att skriva. 🙁

Igår hade vi agilityträning och jag är grymt nöjd med Tux, han känns som a million bucks 😉 . Det är rätt skönt att inte tävla och därmed inte bli nedslagen. Igår funkade det mesta, egentligen. Jag provade mitt flickkommando i bana för första gången och det var kanske inte så klockrent men det visste jag. Dels har jag inte tränat det på länge och sedan har jag haft svårt att få full förståelse för det verbala kommandot. Jag tror det beror på att jag har greppat över ett för stort stycke, jag har liksom försökt att få ett generaliserat flickkommando från början. Det har inte funkat helt ut, nu skall jag försöka få till det i en situation och sedan bygga från det. Så nu gäller flick till tunnel under balans eller A. Igår när jag testade det så tittade han åt rätt håll men vänder inte vid första kommandot, han har ett hum men är inte helt säker. Vid andra försöket satt han som en smäck i tunneln.

Har funtat lite på om Tux är påverkad av att jag har justerat en del med kontaktfälten. Det har påverkat mig känner jag, faktiskt mycket mer än jag trodde. Det är svårt att sätta ord på men det känns som den ökade kontrollen är bra för oss båda…men Tux kanske säger snacka för dig själv kärringdjävel.. 😀

Gårdagens bana, lite slarvigt uppritad, vi körde både fram och baklänges:

2 svar

  1. Tycker Tux var så söt igår när han vände på huvudet första gången du sa kommandot men sen såg ut som “nähä så får man ju inte göra det är nog en test, men den går jag inte på”, men när polletten trillade ner var han ju klockren. Tror mest han behöver lite träning på situationen att han faktiskt FÅR och SKA flicka bort från dig när du ger kommandot.

  2. I hope your title refers to the fact that you & your dog ran this course like a million bucks! Looks like a fast & fun course with plenty of challenges. Curious how you handled 9 – 10 and if you RC’d teeter or weaves? AT any rate, congratulations on the effort! I’ll bet you had a great time!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.