Såg att Mia Laamanen lagt ut banorna från Åland som jag diskade mig på. Lite mer att träna under våren. Här ligger alla banorna.

Neda kommer mina diskningar:

Ozzy och jag diskade oss efter balansen där han pep in i tunneln efter att ha hoppat balansen, utom all kontroll. Sen klarade vi inte heller av kombinationen, jag fick helt enkelt inte runt honom på a hindret. Vidare var planen att göra ett framförbyte till slalom men det fanns inte en chans att jag hann. Vet inte om jag hade gjort det ens om vi hade varit mer i fas, dvs utan multipla diskningar innan.

Ytterligare en disk, denna gång med Tux. Här diskade jag mig genom att jag stannade vid vippen och så hoppade Tux hindret efter från fel håll. I övrigt gick det riktigt bra om jag minns rätt. Jag gjorde en LOP från vippen och hade jag rört mig framåt så hade det väl inte varit så stort problem med hindret efter, nu stod jag stilla och dessutom vriden lite åt fel. Ffb 12-13, 13-14, push serp push14-15-16. 13-14 känner jag mig lite osäker på. Det är en spikrak linje för att komma upp förbi 14 så rent krasst gör man framförbyte på rak linje antar jag men jag vet inte hur man skall lösa det annars. En möjlighet skulle kunna vara att göra threadle 12-13, men då riskerar man dels att de hoppar ännu mer diagonalt över 13 och får en rak linje mot baksidan av 14 (om man är lite, lite sen och ffa om man har largehund) och dels så blir det väl en flickrisk när man skall få ut dom till baksidan av 14.

Tux rev fyran (minns ej varför). Sen diskade vi oss på 12b där Tux fatherflickade. Tyvärr hade jag gått lite fel bana vilket jag upptäckte precis innan jag skulle gå in. Jag trodde att ingången vid 11 var samma som i small dvs samma som 3ans ingång. Så min plan var att gå på baksidan av tunnel och det var det jag hade banvandrat. Planen var nog vilket fall att i kombinationen göra serp med push över 12b och bakombyta till A-hindret. Sen gjorde jag en serpentin på slalom, om jag inte minns fel så missade jag pushen efter vippen oxå. Suck…

Så kul hade vi det på Åland, skall nog plocka fram dom här banorna någon solig dag i vår. 🙂

6 svar

  1. Mördarbanor var ordet. Herregud, vad svåra de ser ut. Men, som nån annan har påpekat nån gång, Laamanens banor är i grunden alltid M-banor. Vet inte om det alltid stämmer, men i detta fall gör det ju det.

  2. Tack för att du skriver så utförligt om dina val! Jättebra lärandetillfälle för en som jag som inte riktigt kan se och tänka systemet själv (än), men vill och försöker förstå… 🙂

  3. Jag känner mig faktiskt inte helt bekväm med att valen var helt korrekta, Laamanen-banor är så jäkla svåra.

  4. Fy bövelen vad svåra banor!! Får mig att undra vilken låtsasvärld jag egenltligen lever i, jag har nämligen gått runt och tyckt att det ska bli KUL att snart få börja tävla 3:an med Sot… Nu blev jag mest rädd! :S Jag och Glittra gillar i och för sig svåra banor (det brukar vara typ enda chansen för oss att lyckas knipa en bra placering), men vid en första anblick hade jag inte haft en aaaaaning om hur vi skulle löst de här. Roligt att du skriver hur du försökte lösa banorna!

    Jag inser i alla fall att den där planen jag hade i början av vintern att träna upp min egen kondotion inför nästa tävlingssäsong hade varit ganska bra, LOL! Synd bara att den sprack så det small om det…

    Fråga: Var det många (några?) som var felfria? Skulle gärna ha velat se dem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.