🙂

Jag tycker det är stendött, massor av jobb, ingen träning, inga tävlingar och så rullar livet på bara i en rasande fart. Jag skulle vilja liva upp stämningen lite men jag är egentligen inte så bra på det. Men ett litet försök kan man väl alltid göra 😉 ?

Det jag har funderat lite över senaste dagarna är att leva som man lär, hur viktigt är det egentligen? Som jag skrev i förra blogginlägget så har jag sett On course to Excel och tyckte det var några konstigheter och framförallt så tycker jag att själva praktiserandet av Greg och Laura skiljer sig en del från det som lärs ut på kurser. Det är framförallt perfektionen som är rätt benhård på kurs men som tycks i mina ögon luckras upp när de praktiserar.

Vidare tittade jag på Susan Gs video av hennes nya unga hund Feature på You Tube och blir rätt förvånad över att hunden på ett par ställen missar att stanna i 2+2. Orsaken till att jag höjer på ögonbrynen är att allt det här pratet om hur mycket belöning nose touch ger genom att det ger många chanser till belöning vilket borde ge en hund som faktiskt verkligen vill stanna. Var inte det en av poängerna? Först blev jag som sagt förvånad och besviken sedan tänkte jag orsaken är nog att hon tränar springande kontaktfält parallellt. Men nu tänker jag att det är väl egentligen ingen orsak till att missa sitt två av – två påbeteende som har blivit så högt belönat? Det tog rätt lång tid innan Tux började missa att stanna helt i 2+2 och jag hade inte belönat det speciellt mycket. Vilket fall om man jämför med arbetet bakom 2+2 med nose touch.

I grunden är det bra för de flesta att gå kurs som sätter ribban högt. Jag kan bli lite matt när jag går men sedan fylls jag av jävlaranamma (under förutsättning att jag gillar det som sagts). Det blir en utmaning och driver mig framåt vilket förstås är en bra sak. Men jag skulle ljuga om jag inte sa att jag blir lite besviken när lärarna inte riktigt lever upp till mina tankar. Ja, det är ju det – det är mina föreställningar om hur det skall se ut och mina krav. Vilket förstås leder fram till att de faktiskt kanske inte delar föreställningen, jag kan ha missuppfattat, tagit det till det extrema osv. Det kan ju även vara så att man faktiskt tänjer lite på gränserna under en kurs just för att höja nivån, att folk ska gå hem och träna hårt som attan (tyvärr får man även motsatt effekt som jag tror de flesta både hört och läst om).

Sen finns det ju oxå aspekten att man faktiskt börjar tävla innan man kommer till den perfektionsom man vill ha eller att hunden är direkt ofärdig för att inte trissa upp förhoppningar/rykten alldeles för högt. Det är något som jag har fullförståelse för då jag helt klart kan se det finns många som är som jag och lätt skaffar sig grymma förväntingar.

Som jag skrev i förra blogginlägget så är jag kluven, det är både lite befriande för det ger större tolkningsmöjligheter men samtidigt tycker jag att det är trist.

4 svar

  1. Såg att Susan hade skrivit lite om att ständigt bli granskad med kritiska och ibland elaka ögon i sin blogg. Det är dock inte riktigt så jag menar..

  2. Förstår vad du menar…mer funderingar än ren och skär kritik enligt min mening. Lite skillnad från att skratta högt åt Susan när hon diskar sig… :S

  3. Jag tycker bara att det känns underbart att det inte blir perfekt för gurusarna heller 🙂 Att de kan åka och tävla för att ha roligt med sin hund precis som jag gör och att världen inte går under även om det blev fel här och där.
    Men det är ju lite roligt när hon säger i one-jump filmen att hon skulle gå hela vägen tillbaka om hunden så flyttade en enda tass i starten. Man ser ju tydligt hur Feature flyttar ena framtassen i en av de sista starterna och hon får starta ändå 🙂

  4. Absolut! Jag håller helt med, jag är väl egentligen inte speciellt negativt inställd utan att det är mer så att jag tycker att det är lite svårt att förhålla mig. Det känns helt enkelt lite underligt att många som går kurs känner sig otillräckliga på grund av de höga kraven – som kanske i praktiken inte finns där. På det sättet bör man kanske leva som man lär och säga att det här är det optimala men….jag vet inte, för som sagt genom att lägga ribban högt på kurser så tvingar man folk att träna hårdare och det är ju i slutändan bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.