varför jag är så emot utställningar. Denna film summerar det hela på ett mycket tankeväckande sätt! Alla som ställer ut och håller på med avel borde kolla mycket noga på denna film. Aldrig utställning som det är nu!! 🙁

TITTA!!

8 svar

 1. Ooh vad hemskt! Varför förstöra så underbara hundar, och att få se hur man medvetet avla fram hundar som inte kan röra sig eller med sjukdomar. Hur tänker folk?

  Och att para mor-son far-dotter…
  Man blir så ledsen. Hur kan en hund som inte ens kan andas vinna? Så länge såna utseenden premieras på utställning så länge kommer raserna förändras från deras ursprungsområde och bli en utseendeavlad sjuk ras. Bara den kommentaren som domaren gav gällande en arbetande schäfer och en utställningsschäfer.. herregud!

 2. Jag såg programmet för några månader sen. Utställningscirkusen leder verkligen till vedervärdigheter. Och jag läste nyligen att sen programmet sändes har försäljningen av rasrena hundar minskat märkbart i Storbritannien.

 3. Fruktansvärt! men… vill vi att försäljningen av rasrena hundar skall minska? är det mer ok att ha en pek-blandis? ok, förstår att det inte är så som budskapet skall tolkas, men det hela kan få en missriktad uppfattning av allmänheten = “det är mer sunt med en blandis” (snarare en forumsfråga än ngt att diskutera här ;)) jag personligen vill snarare uppmuntra ett medvetet rasval oavsett vad man söker.

  Hur många utvärderingar har eg gjorts och hur många av dessa tas på allvar? Var publiceras de? hur skall vi ta tag i tex höftledsproblematiken i tex lagotto, där avelsbasen är för liten för att uppmärksamma ett sådant problem(är det fortf ett problem?) etc etc önskar verkligen att skk tog sitt ansvar och… dessutom minskade sitt monopol… önsketankar…?

  sorry att jag luftade mig här mette, men blev som ni upprörd på både det ena och andra…

 4. Jag vill inte folk skall köpa blandras. Däremot vill jag att folk som ställer ut och som föder upp hundar för utställning faktiskt sätter ned foten och säger att vi vill inte ha det så här för våra hundars skull. Alla som ställer ut har ett mycket enkelt men ack så verksamt medel att påverka och det är att så unisont det går sluta att anmäla till utställning tills man faktiskt premierar sunda och friska hundar. Jag är rätt säker på att alla kennelklubbar hade fått mer än eld i röven om folk faktiskt tog ställning. Pengar är makt och det är det viktigaste instrument vi har… Tyvärr lär väl inte det hända för de flesta vill premiera sina hundar även om det är sjuka hundar.

 5. Tack för att du la ut en länk till den här filmen.
  Jag såg en annan variant av filmen med mina elever men sedan märkte jag att den tyvärr tagits bort från You Tube där jag fann den. Bra om fler blir uppmärksamma på de missförhållanden som förekommer inom utställningsvärlden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.