Jag är otroligt trött, det har jag varit hela jäkla dagen. Så fort vi har varit inomhus så har jag gäspat konstant. Märkligt..

Ja, kursen fortsätter. Det har inte gått så bra idag tycker jag, helt klart en väldigt jobbig dag. Det har varit väldigt mycket olika övningar under dagen så det är svårt att skriva en sammanfattning. Kontentan är nog att jag känner att Tux kräver mer av mig som hundtränare än vad jag klarar av. Jag har skrivit det innan men det är väl just så jag känner – han är mycket hund.

Rent handlingsmässigt är jag väl inte helt off men lagt mig till med en del omedvetna later. Den ena är att jag gärna vill springa sidledes i vissa typer av framförbyten och den andra är min rörelse i threadle. När det gäller threadle och flytta fötterna så fick jag inte alls ihop vad jag gjorde igår när det var threadle. Jag fattade och kände att det var fel men kunde liksom inte komma på varför, det blev liksom fötter och armar över allt eller så blev det typ inget. Men idag tror jag att jag kom att jag helt enkelt bara blivit nonchalant när jag gör själva threadlen och glömmer själva vridningen av kroppen (BCL) och då kändes det helt plötsligt lättare. Det är helt klart så att man borde filma sig mer och oftare då jag flera gånger fått kommentarer om viftande armar där jag aboslut vet att de inte skall vifta. Olater helt enkelt.

När det gäller handlingsbiten så känns kursen bra och grymt nyttig för mig. Sen fanns det en annan bit sist idag som jag kunde ha varit utan, det får en bara att känna sig som en looser vilket folk tenderar att göra ändå. Det är frågan om att han tar tid på hundarnas slalom, balanshinder och dessutom diverse test hur bra hunden är på själva hindren. Tux kunde förstås inte stanna två plus två och var grymt gasad och jag kände mig redan trött och rätt irriterad. Det var inget kul avslut helt enkelt.

Vilket fall som helst så kan jag väl säga att en sak som upptagit mina tankar väldigt mycket är det är med belöningar och kontaktfält vs Tux och jag. Det är väldigt svårt att jämföra med tex Greg då han bara kör tävlingsmässigt på några få tävlingar medan vi förväntar oss att kunna köra tävlingsmässigt på nästan alla tävlingar. Det vill säga att Gregshundar stannar på balansen och gör nose touches 90 % av gångerna. Det är väl okej, men samtidigt så tycker jag att då är det ju ingen svårighet att bibehålla ett bra kontaktfält (!). Problem ligger ju det frekventa tävlandet och bibehållandet av kontaktfälten, vilket fall för mig. Däremot började jag tänka att jag och Tux faktiskt kanske inte kan köra tävlingsmässiga kontaktfält så pass ofta som vi gör? Mina funderingar är även om jag belönar kontaktfälten superdupermycket så är Tux en såpass hetsig hund (vilket fall för mig och min kunskapsnivå) att jag kanske måste inse fakta. Vidare upplever jag att även om jag försöker begränsa Tux självbelöningar och se till att alla belöningar hos mig/tillsammans med mig (ngt vi pratade om igår) och belönar med allra bästa belöningen på kontaktfälten så är agility – springa vidare en grym belöning för honom så jag tror inte belöningen kommer få honom att ‘välja’ stå kvar på kontakfältet. Det hägrar liksom massor av fina belöningar framåt i hans värld..Nä, jag är nog för trött för att skriva något vettigt så jag går och lägger mig istället :).

Bryta ihop och komma igen…

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.