Tack för alla grattisar, tack, tack, tack..

U2-filmen var vilket fall trevlig, tyvärr var bions duk för liten för den där riktiga 3D-känslan.

Förutom överraskningsfika 🙂 så blev det rutan träning och kontaktfältshinder för Tux. Ozzy körde bara kontaktfälthinder.

Rutan! Nu har han fått för sig att han skall stanna innan, bara sådär ur det blå. Han bara vänder upp i låg vallningsmode, pisspotta 🙁 . Sådan som han har varit när jag kastat belöning mot honom men nu har jag inte gjort det. Nu försökte jag bryta det genom att lägga belöningen i bakre kant och ropa bra/varsågod när han var i mitten. Det verkade funka vilket jag borde vara nöjd med. Men jag känner mig lite frustrerad för framt till idag har jag haft problem med för mycket djup och han vänt upp i en båge istället för att bara snurra runt. Bågen gör att han kommer i kanten eller värsta fall utanför. Jag tycker det är konstigt när han bara kastar om sådär och gör rätt olika saker från gång till gång. Jag förstår mig inte riktigt på det helt enkelt.

Agilityträningen var mycket nyttig. Jag tränade kontaktfälten med belöning framåt, oavsett vad jag pysslade med. Helt enkelt ingen belöning hos mig utan framåt och släppkommando i olika lägen samt att min position varierade. Jag fick många titta upp på mig och fråga om jag får gå nu. Det hade jag verkligen inte när vi började tävla, det har kommit nu under detta året.

Jag har förklarat detta tittande med osäkerhet och att jag har ‘härjat’ med honom på tävling där han skall stå kvar vissa gånger och andra gånger får gå. Men givetvis har även jag mina tvivel kring metodval, kanske skulle jag ha haft nosdutt osv osv.  Fast det kanske kvittar vilken fancy metod man väljer så länge man inte underhåller grunden?

Det var rätt uppenbart idag att Tux har tappat mycket av sitt fokus framåt på kontaktfälten, alltså han gör balanshindren snabbt och målinriktat men just när han kommer till kontaktfältet så tappar han klart målinriktningen vilket gör att han gärna kastar huvudet mot mig vid minsta osäkerhet. Han har absolut varit mer målinriktad tidigare. Jag har kanske lurats av farten och fått en ‘känsla’ av att han vet vart han skall hela vägen. Vinterprojekt 🙂 !

Helgen från hell

Skall försöka sammanfatta mig kort, inte min starka sida.

Lördagen, var dagen D då Loppan och jag skulle debutera. Tyvärr blev Ozzy mycket påverkad av miljön så det fungerade inte alls. Jag kunde inte värma som jag ville och märkte på honom att han var rätt tagen. Dessutom drälldes det med hundar och den mycket trånga lokalen. Det passar ju Ozzy extremt dåligt då han verkligen inte vill hälsa på andra hundar, ffa inte på sådana hundar som tycker att man skall rusa fram.

Man fick även köra med godis vilket vi gjorde men han var fortfarande påverkad, jag kunde inte släppa kontakten med honom (blir lite svårt att röra sig när man måste titta på hunden hela tiden) och han ville bara göra vissa saker. Visst var jag väl lite besviken men samtidigt vet jag att Ozzys mentalitet varken är stark eller speciellt bra. Jag blev dock mest besviken på att jag inte tänkt igenom detta innan, jag hade kunnat förutse det…

Li från klubben var vilket fall duktig och tog cert! 🙂

Söndag, lydnadstävling i Falsterbo. Tux var så taggad och lät precis hela tiden. Han gjorde flera saker bra men jag tror att förutom på platsliggning och platssittning fick vi 7,5 som högsta betyg. Först tyckte jag det var inte så mycket att säga om för han lät men sen blev jag helt spak över hur mycket de andra hundarna fick göra och ändå få högre poäng. När detta sjönk in blev jag riktigt ledsen.

För att ta ett exempel så fick vi 7,5 på metallen där Tux gnällde när han satt och sen morrade när han skulle gripa i övrigt hade han högt tempo, snygg ingång, bra gripande trots att apporten stod på högkant osv osv. Om han hade varit tyst så borde det ha varit en 10:a eller 9:a, är jag rätt övertygad om. En annan hund fick en 9:a då den gnällde till när den hoppade, grep efter tvekan, släppte och tog om utan extra kommando. Ja, det var många liknande saker i andra moment.

Jag kan inte säga annat än att det var skitjobbigt. Jag antar att jag var Mohammed eller Hussein på lydnadtävlingen.

På eftermiddagen så var jag och hundarna i Bokskogen och promenerade. Där blev uppvaktade av en översexuell flatte som ömsom försökte mucka bråk och ömsom skulle försöka kliva upp och jucka på hundarna, ffa Ozzy. När ägaren skulle få tag på den så hopppade bara undan, tillslut efter en evighet var Ozzy så skärrad att han bara la sig på backen och skrek. Då hade jag fan kunnat mörda den där flatten och hans jävla ägare.

Samtidigt kunde jag faktiskt inte låta bli att fundera på vad man har gjort för fel för Ozzy såsom han har blivit.

Ja, så muntert var det hela…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.