Igår var det agilityträning, mkt trevlig sådan. 🙂 Jag hade förmånen att bli inbjuden till inomhusträning (privat initiativ) i ett före detta ridhus, numera enbart agilityhus. Det är ju bara så man vill ha det! Efter gårdagen så drömmer jag verkligen om en egen bana och en egen hall för träning. Vill, vill, vill, vill….drömmer, drömmer…

Hundarna gick väl okej, de tyckte att det var skoj. Ozzy flickade ett par gånger, hoppsan, och så hoppade han vippen. Ja, han hoppade A:et oxå, nästan från nocken, hihi. 🙂

För någon månad sedan började jag släppa honom på A:et, inte jättekul men det rätt på något sätt ändå. Jag borde försöka lära honom ett springande A men motivationen har bara inte varit där. Planen finns och så vidare men ändå har jag inte gjort något. Och för några veckor sedan slog det mig att det faktiskt inte finns någon anledning att tvinga honom att göra något som är riktigt jobbigt för honom, dvs springa ned i två plus två. Så nu hoppar han helt hejdlöst…

En annan sak som märks på Ozzy oxå är att han inte riktigt orkar som förr, upptäckte det egentligen redan somras att han mattas på slutet av banorna. Han ödslar ju massor energi på annat och får väl mjölksyra mot slutet. Dessutom tar nog de där jättesprången en del på krafterna. Fast lite orolig blir man, skall nog be pappa lyssna på hjärtat nästa gång vi är hemma.

Jag är ganska nöjd med hur Tux gick, vi hade lite diskussioner kring tunnel ingångarna (hopp 14, agility 11). I hopp som jag sprang först så tog jag inte upp threadle armen men såg när han hoppade att han kom rakt mot fel ingång som han oxå pep in i och det var väl okej för det blev otydlig handling trots att jag var rätt nära rätt ingång så borde det nog vara ett armbyte när han kommer i den riktningen. Men sedan gjorde han det även i agilityklass och då gjorde jag ett armbyte.

Mest nöjd är jag med bakombytet 8 till 10, vi är fortfarande kassa men får nog säga att vi har blivit bättre. Ozzy flickade mot tunneln men Tux svarade super på decel och fick riktigt bra linjer. 🙂

Hoppbanan har någon okänd ritat men jag vet inte vem, tyvärr. Båda banorna är ur minnet så jag kan ju ha missat något. Vi körde hoppbanan baklänges med viss modifikation.

Vad har jag gett mig in på?

Igår hjälpte Robert mig med att fixa till CDn med låten och vilken ågren jag fick! Jag kunde inte somna, vi är inte alls så förberedda som jag hade hoppats på. Jag vill ha en månad till för träning…fast jag skall inte fega ur för då kommer jag aldrig anmäla igen. Det får bära eller brista..Jag kunde ju ha gjort det enkelt för mig och anmält Tux istället, han är något mer förutsägbar än Loppan.

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.