Jag brukar inte kolla så noga i hundavdelningen på ‘vårt’ ICA men för ett par dagar sedan så upptäckte jag av en slump att de sålde Magnussons. Nu har jag varit lite nyfiken på detta foder ett tag då det är svenskt, försöker använda sig av krav-märkta produkter. Jag tror helt enkelt att det är miljövänligare än foder som skeppas över hela Europa. Dessutom är hundfoder inte speciellt miljövänligt med tanke på att det är så pass hög grad av kött i det och köttproduktion är inte speciellt miljövänligt. Då jag själv försöker köpa kravmärkt och framförallt svenskt kött så borde det även gälla hundarna.

Jag försökte nu jämföra fodret med andra foder men aj vad svårt det var. Jag insåg att det går ju inte att jämföra rakt av som jag först tänkte men det hela beror ju på fodergivan oxå. På något sätt känns det lite tryggt att hålla sig till de stora företagen, troligen en falsk trygghet men så är det..

Vankelmodig… :s

5 svar

  1. Mina hundar har testat Magnussons, dom gick ifrån matskålen, verkade inte ens fatta att det som låg i den räknades som mat, trodde nog att det var medicin av något äckligt slag!!!

  2. Magnusson Meat & Biscuit var det foder som Millie har gillat mest av alla. Alla andra foder har hon inte velat äta “rakt av”. Tyvärr blev inte pälsearna speciellt bra, så vi slutade att ge detta.

  3. det är verkl svårt att jämföra, fa som att det har så olika betydelser vad kött & kött är, fast det hade varit väldigt trevligt om ngn gjorde ett arbete och jämförde olika foder rent objektivt, men enda sättet att få ekonomi till det är genom foderbolagen o då blir det högst subjektivt.. :p

  4. Magnusson tillverkas ju här i trakten och jag har varit på studiebesök hos dem. Jag blev imponerad av att de lät oss komma in i fabriken (visserligen var inte produktionen igång då det var på en kväll men ändå). Mick har ju haft/har stora problem med sin mage och när vi skulle försöka sluta med dietfoder (Hills i/d) var Magnusson det första vi fick rådet att testa då det skulle vara skonsamt mot magen. Mick fixade den övergången över förväntan! :-O Fodret sväller ju typ ingenting eftersom det är bakat i stället för extruderat (heter det så?) och det var iaf bra för Mick. Algot har varit MYCKET selektiv när det gäller vad han äter och vad som enligt honom ej räknas som ätbart och han tycker att Magnussons Meat and Biscuit är som godis!? Detta blev ett långt inlägg men jag hoppas du hittar ett foder du blir helt nöjd med både vad gäller miljöaspekten och allt annat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.