Ugh, detta höstväder och höstmörker gör mig lite moloken, vilket fall tillfälligt när man skall upp på morgonen och det är bäcksvart med regnet hårt hamrande mot rutan. Igår var det enligt SMHI prognosen en stor fet sol över Malmö men IRL så det bara moln. Jag tyckte mig dock se en sol nere vid sydkusten så jag styrde mettmobilen dit, tyvärr hann det endast bli en timmes promenad. Jag hade mer än gärna varit ute ett par timmar till men den där förbannade solen gick liksom ned.

Det var verkligen rätt mysko väder igår, när jag gick på stranden så var det hyffsat soligt men bara en liten bit bort var det kolsvart och regn. Ingen full regnbåge..

Jag har verkligen haft en bra träningsvecka. Hundarna har gått bra och det har varit bra träningar. Jag har tränat ett par pass lydnad och Tux har gått riktigt riktigt bra. Tråkigt bara att han inte kan hålla ihop det på tävling. Jag har vilket fall varierat mellan att köra det tävlingsmässigt och med belöningar som vanligt. Nu märker jag ingen direkt skillnad på honom så nog har han vant sig lite.

Med träningsgruppen har jag inte kommit så långt då jag inte fått tag i tjejen som håller i det. Men jag skall göra ett nytt försök på söndag då jag skall till den klubben.

I agilityn har jag kört igenom några övningar som jag skall använda på kurs på lördag 🙂 . Svårt det där med att hamna på rätt nivå men jag tror att jag har fått med mig ett gäng övningar som jag är nöjd med. Tiden lär väl utvisa.. Det har vilket fall varit skoj att köra igenom dom.

Det är rätt skönt att träna agility just nu, ingen tävlingsstress och man har liksom mer tid då man även kan träna på helgerna. Jag har tränat rätt korta pass och hellre gått tillbaka ngn dag senare om det har behövts. Kanske något att tänka på när man känner sig irriterad när man inte får till det som man vill och stressen gör en ännu mer hetsig.

Jag har funderat lite på vad jag skall använda tiden till, dvs vad vi behöver träna på i agilityn. Denna säsong känns det som allt bara har gått kasst men vi missade oxå väldigt många tävlingar i och med klon så jag kanske inte skall hetsa upp mig så mkt. Tanken var ju att kanske fixa lite med kontaktfälten men det blir inte så mycket med det. Eller jo, dels tränar jag på att Tux bara skall få tillbaka säkerheten och sen tränar jag ett stoppkommando men vi tar det lite då och då. Men rent handlingsmässigt så måste jag få lite mer tag om vissa typer av starter där han inte tycks bry sig om att jag står still utan han tänker fram, fram, fram.. Överhuvudtaget tror jag att jag nog kan lägga mycket krut på det här med tempoväxlingar, både för min egen del och för att få Tux mer lyhörd. Det kanske skall bli vinterns projekt?

Martina skickade för den delen denna länk över engelska kennelklubbschampions. Med tanke på vilka enormt stora startfält de har på många tävlingar så är det verkligen inte många som blir champions. Fyra largehundar i år och i grade 7 på KC Agility som vi var på var det över 150 starter. Verkar verkligen übersvårt att bli agilitychampion. Värdelöst vetande…

En sak som jag la märke till när jag kollade lite you tube filmer på de olika engelska champions och även när jag var där och tävlade var avstånden mellan hindren. De har ofta väldigt, väldigt långt mellan hindren, de växlar ofta mellan tight bana och sedan typ 10-12 meter till ett hinder. Det är faktiskt rätt svårt med de där långa avstånden för det gäller verkligen att hindersug. Även om det inte händer på svenska banor tror jag att jag skall lägga in det i min vinterplan. Inte så mycket för att förbereda mig för att det skall komma utan för att jag tror att det är nyttigt för både mig och Tux.

Nog om detta, ha en bra helg!

🙂

2 svar

  1. Fina bilder som vanligt! 🙂

    Hoppas det blir en bra kurs imorron, ville väldigt gärna vara med, men som styrelsemedlem så hade jag inte så mycket val än att åka på klubbens fixardag…typiskt.

  2. Gud vilka fina kort du tar! jag MÅSTE skaffa mig en bra kamera snart…
    Intressant det där med engelska championlistan. Utan att ha studerat den jättenoga så känns det lite märkligt att samma förare återkommer på flera ställen. Kanske den absoluta toppen inte är så bred?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.