Igår beslutade jag att det blir inga springande kontaktfält, vilket fall inte på balansen. Det blev ett rätt enkelt beslut till slut. Kort och gott kan man säga att jag ser inte vad som händer tillräckligt bra för att det skall fungera.

Jag gjorde en enkel statistik på 10 försök och kollade på hur många jag kände mig säker på vad som hände och det var inte mer än på 2, resten var rätt luddiga. Det beror på lite olika faktorer, som att våra kontaktfält är rätt mörka och i kombination av elljus och mörk hund så blir det…..mörkt. En annan sak som slog mig igår var att Tux springstil gör det extra svårt, han är så låg när han springer, även om jag fokuserar på att bara titta på kontaktfältet så blir det en mörk massa samt att han skuggar sig själv.

Sen insåg jag väl oxå i helgen och med VM i tankarna att utnyttjandet av springande balans för en largehund ändå är rätt begränsat. Vilket gör att jag återigen hamnar i en situation där jag måste stoppa honom på kontaktfälten var och varannan gång.

Ett svar

  1. Vilken metod ska du köra ??
    Har ju precis börjat göra om Tashis beteende då hon och jag har fått en rejäl konflikt där och hennes sätt att lösa det är att hoppa över kontaktfälten eller bara dra iväg *hmm*.
    Ska ju testa “en” dutt på target och direkt frikommando så kanske när det sitter med en härlig attityd kan jag få lite mera lugn runt just detta beteende.
    Smack kör ju 2+2 och fungerar okej, men detta sätt gör Tashi jättefrustrerad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.