efter helgen så har vi fått en ny sak att packa – en ordlista! 🙂 Sen har jag laddat upp med ett jättebra z-ord 😀  men jag har inte fått rätsida på om ‘ges’ är talspråk eller om det är ett ord. Korrekt svenska är inte riktigt min starkaste sida.

Imorse mötte vi grisen (ett hängbukssvin som bor i grannskapet), hon var på rymmen igen. Hon åt äpplen så skummet (saliven) yrde om henne :). När hon fick syn på oss blev hon jätteglad och kom för att hälsa på hundarna. Tux tyckte att dom kunde leka och gjorde lekinviter med rumpan i vädret och knuffade till och med till henne med rumpan men då gick hon sin väg….hon är så söt, jag hade kunnat kidnappa henne. Lite stor dock måste jag erkänna.

4 svar

  1. Hmm, kanske löste sig med ‘ges’ ändå. Står i TT-språket att man bör använda korta ord istället för långa och som exempel har de ge – avge och då borde väl avges ändå ett ord? Vilket borde väl göra ges oxå till ett ord?

  2. Klart att det är ett ord;)…. Perfekt att du har kommit på z-ord.. Kom ihåg det till My Dog bara.. Tror att dom vill ha revanch då;);)…

    Kram

  3. Det är klart att vi ska ha revansch på My Dog ;-). Jag är fortfarande tveksam om ges är ett ord :-))…

  4. Johodå! Givas och vardagligt är det ges enligt Sture (om han nu är kvar där) och kompisar på SAOL/B. 😀 Det får bli hårdträning till My Dog då… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.