Fick detta på mail, Tatiana behöver hjälp, de har fått ihop 170 000 kr och behöver 250 000 kr. Artikel i Aftonbladet. Jag satte in 100 kr, det är ju peanuts när allt kommer omkring.

Och när jag ändå är igång med påtvinga mina åsikter på andra så lämnade WWF denna rapport idag. Kopierar ingressen:

Den globala konsumtionen överskrider jordens produktionsförmåga med 30 procent – och de rika länderna är värst. Trenden för många ekosystem och arter fortsätter att peka nedåt. Tre av fyra länder lever med ett ekologiskt underskott. År 2030 behövs två jordklot för att försörja mänskligheten, avslöjar Living Planet Report 2008.

Det är verkligen helt sjukt att ekologiska varor är dyrare än vanliga, inte för att det är den enda lösningen men ändå så sjukt. Jag kan verkligen bli arg när man ser föräldrar som beviserligen har pengar för de går runt med apdyra kläder köpa saker som inte är miljömärkt, ej ekologiskt, låta barnen/ungarna smälla fyrverkerier hela vintern (för någonstans får ungarna pengarna från, de inga billiga saker vi pratar om). Vi har alla ett ansvar men som förälder skall du kunna se dina barn i ögonen och säga att du verkligen försökte.

Sen har vi svenska Naturskyddsföreningen, jag delar inte föreningens alla åsikter och mål men anser att det är viktigt att stödja ändå. Dels är det så att det finns enormt starka krafter som lobbar mot många natur- och miljömål och därför är det viktigt med en motvikt. Nästa dels är att dom har en mycket trevlig tidning om allt möjligt. 🙂 Man behöver ju inte heller bli medlem utan kan stödja vissa kampanjer som ligger varmt om hjärtat, här har jag ett tips till kungen 😉 .

Och ja, jag vet att flera verkligen inte har råd men det finns väldigt många som har råd och gör nada.

Ett svar

  1. Ibland kan man vara lite tveksam att skänka pengar till olika ändamål för man vet inte riktigt vad dom används till, men i detta fallet så tvekade jag inte en sekund. Hoppas att operationerna kan hjälpa henne till ett drägligt liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.