Igår blev det torsdagsträning för första gången på länge, för vår del. Det var riktigt mkt folk så det blev både hopp- och agilitybana. Det blev debut på VM-banan oxå, har faktiskt inte sprungit några innan.

Vi öppnade med large lag hopp. Det gick rätt okej, jag gjorde ett dåligt timat framförbyte mellan 14 och 15, fick en rivning på 14 pga detta. Andra gången ändrade jag lite plan på ett annat ställe, första gången kutade jag upp och gjorde framförbyte till 18, och denna gång tänkte jag pröva bakombyte på samma ställe. Det funkade inte alls, Tux flickade bara ifrån mig, han klarar inte alls de där bakombytena när jag blir nästan stilla stående och måste vänta in honom. Tux flöt ut lite 17 till 18 när jag gjorde framförbyte, troligen bara för att jag var tvungen att springa som en idiot och deceleration kom väldigt sent. Därför tänkte jag bakombyte skulle bli bättre…

Agilitybanan hittade Andreas på av det som stod framme. Det blev en rätt nyttig bana, jag försökte skissa upp den men tycks ha fått något extra hinder någonstans, har nämligen för mig att det enbart var 20 hinder.

Jag gjorde en sådan dundertabbe, rätt lat var jag dessutom, trodde jag skulle få rak linje 4-6, hmm. Tux for som en projektil till A:et så jag fick börja om med en ny plan där det blev framförbyte 4-5 och bakombyte 5-6. Jag trodde att jag skulle få jordens problem med bakombytet 13-14 men det funkade hur bra som helst. Otroligt vad mycket felaktiga saker man kan ha i skallen. Fick en déjà vu känsla när Tux for ner för balansen, jag har helt tappat känslan för hur fort den går med honom, tror hela tiden att jag skall hinna längre fram än jag gör.

I vinter måste jag träna denna typ av starter massor, Tux tar inte riktigt min placering och att jag står stilla. Han susar gärna på utan att bromsa in, måste försöka få tag på detta problem.

Ozzy hade någon slalomflipp igår och gick ur typ mitt i, en gång på vardera bana. Begynnande senilitet kanske.

Den tredje saken jag gjorde var att testa mitt kontaktfältsprojekt för tredje gången, i lite stressigare miljö. Jag har börjat testa lite med springande men har inte bestämt mig helt 100 % än. Vet inte riktigt vad jag skall säga, Tux har inte många tendenser att hoppa och har trots den korta sträckan hög fart. Mitt största bekymmer är nog om han kommer vara medveten om att fötternas placering är viktig, att jag kanske riskerar att när farten blir ännu högre att han kommer länga sig och missa fältet. Men som sagt jag har bara testat vid 3 tillfällen, lutningen är kanske typ halva balansen…

Jag försöker väga för och emot, fundera på vad jag har att förlora och vad jag har att vinna. Jag har inte kommit till något beslut om hur jag skall göra. I ena sekunden så tänker jag bara att det är fegt att inte testa och det är bara agility, men sedan finns det ju även tankar på att kanske söka landslag och det ju inte lönt om jag skulle misslyckas. Får suga på denna karamell några veckor till tror jag… 🙂