Jag hängde på Fanny och Anna och körde första delen av bakombytes träningen från Dog Sport. Passade perfekt för dagen då jag slutade lite tidigare och hann precis klart innan det var dax att tända belysningen. Det blev en skoj träning även om det känns otroligt krystat ibland när man vet att man hade valt annat handlingssätt. Det är dock en situation som jag inte får kläm på om kör ’greg-systemet’. Jag vet att det har varit upp till diskussion tidigare och då tror jag att det var en övning från senaste Greg-dvden. Jag känner mig väldigt obekväm med placeringen av vissa bakombyten, jag vill placera dom mellan samma hinder som jag hade gjort framförbyte, enligt situation nedan. Alltså man får ju förstås placera sina bakombyten precis vart man vill om det nu behagar en, men jag gillar att veta… 🙂

Alltså, egentligen är det väl en rak linje 4,5,6 och man vill väl att hunden skall svänga över 6 för att komma ned till 7 och därför skall bakombytet placeras mellan 5 och 6 (?), som den lila linjen (sträckad förare och hel hund). Jag tycker dock detta är knepigt och känns helt fel på grund av att det känns som det är väldigt lätt att komma in i flicksituation om man hamnar minsta långt fram och framför allt så vill jag att min hund tänker framåt eller åt vänster om jag har den placeringen ur tunnel.

Jag vill istället göra som den gröna linjen i skiss nummer 1 och det är ju även samma ställe som jag hade placerat ett framförbyte. Jag känner mig rätt konfunderad över vilket som är rätt-fel och då syftar jag enbart på Greg-systemet.

I övrigt var det kanonkul att träna bakombyten och jag har faktiskt känt senaste tiden att jag är mycket mer bekväm med bakombyten än för typ ett år sedan eller så. Kom till och med på att jag valde bakombyte någon gång där det verkligen fanns alternativ.

Sen måste jag säga tack för alla kommentarer kring Hundsportbilden! En sak som gjort mig väldigt glad är att många faktiskt verkligen har uttryckt glädje över att det äntligen kom en agilitybild, trodde inte folk hade koll men det är riktigt många som har påpekat det. 😀